EU-roaming utan surftak eller prishöjningar
Hem Nyheter EU-roaming utan surftak eller prishöjningar

EU-roaming utan surftak eller prishöjningar

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 maj tar mobiloperatören Tre bort alla extra kostnaden för roaming inom EU/EES, vilket innebär att Tres privat- och företagskunder surfar, sms:ar och ringer utan att det medför extra kostnader eller begränsningar för mobilsurf.

Priserna för Tres aktuella mobilabonnemang förblir oförändrade och kunderna har samma surfpott när de reser inom EU/EES som de har hemma. Om surfpotten tar slut, kan de köpa till extra EU-roaming utan surftak eller prishöjningar 2surf för samma pris som på hemmaplan.

– I takt med att vi blir allt mer uppkopplade har vi sett en konstant ökning av mobilanvändandet både hemma och i utlandet. Genom att ta bort extra kostnaden för roaming utan att begränsa surfmängden hoppas vi att våra kunder ägnar mindre tid att oroa sig för höga mobilfakturor och mer tid för avkoppling på semestern eller fokus på arbete under jobbresan, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Den 15 juni träder en ny EU-reglering i kraft som innebär att alla operatörer inom EU måste göra förändringar så att konsumenter ska kunna använda sina abonnemang på ett liknande sätt när de reser inom EU som när de är hemma. Dock har operatörerna möjlighet att begränsa abonnemangen.

– Med EU:s nya regelverk hade vi kunnat införa ett maxtak för mobilsurf eller höja abonnemangspriserna men vi tror verkligen att våra kunder vill använda sina mobiler på samma sätt när de reser som hemma och har därför försökt göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, säger Johan Johansson.

EU-roaming utan surftak gäller samtliga mobilabonnemang för privat- och företagskunder i Tres aktuella portföljer:
Privat – 3Fastpris 1GB, 3Fastpris 3GB, 3Fastpris 6GB, 3Fastpris 15GB, 3Fastpris 30GB och 3Fastpris 60GB.
Företag – 3Företag 1GB, 3Företag 5GB, 3Företag 10GB, 3Företag 30GB, 3Företag 60GB och 3Företag 100GB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>