Hem EVENTEVENT BEVAKNING Europeiska företag kan ta för sig bättre själva inom IT idag

Europeiska företag kan ta för sig bättre själva inom IT idag

Publicerat av: Redaktionen

HPE höll konferens i München -“The Edge, det är där du hittar HPEs passion.

Bildresultat för HPE Discover Johannes KochVi jobbar med det här samtidigt som vi bygger relationer och har roligt”, sa HPEs VD i Tyskland Johannes Koch från scenen under keynotes under dag två på konferensen Discover More Munich i München förra veckan.

På konferensen pratade man också om HPEs nya plattform GreenLake Central. Den ger kunden styrka att styra över hela sin hybrida tillgång as-a-service från ett enda ställe och hanterar allt som publik, privat och on-prem-lagring.

GreenLake Central-plattformen är byggd på unik IP-mjukvara från HPE.

Användaren kan besluta var och hur man styr alla sina applikationer, containrar, datapaket och virtuella maskiner. Man ser kostnad, styrning, hur bra något blir och drar slutsatser om säkerheten.

Länken mellan Edge och publika moln i centrum

Det som är viktigt är att man får en sammanhållen molnupplevelse över alla miljöer som reducerar komplexiteten och ökar hastigheten och innovationen.

Bildresultat för HPE Discover More MunichAtt flytta data till publika molnet är inte alltid lätt med tanke på vilken data det är och många företag vill INTE enbart använda publika moln. GreenLake Central tar hand om den saken. Den hjälper med länken mellan publika moln och de appar som en kund lagrar i egna lokaler på företaget.

GreenLake Central ingår i HPEs strategi att vara ett as-a-service-företag. Lanseringen följer på en annan lansering i november av en annan produkt, HPE Container Platform. Den är också spännande. Det är en lösning som bygger på kubernetes-systemet.

HPE släpper också en ny rapport i dagarna. HPE frågade 1000 beslutsfattare om molnet. En sak som visade sig var att nästan 80 procent höll med om att data hamnar i silos när den delas upp mellan publika och privata moln.

Européer tar nya tag

Johannes pratade också om hur det går att utvinna intelligens ur datan. HPE är verksamma inom hur man flyttar data från nära den plats där den samlas in, edge, och till molnlagring i olika former.

“Vi har digitaliserat den fysiska världen omkring oss för första gången,” sa Johannes. “Vi talar om compute och om att bygga på intelligensen i den digitala eran.”

Det är nya regler och det betyder också fördelar för företag i Europa. Det finns de som menar att de ligger efter USA och Kina. När företag i Europa äger och kontrollerar sin egen data styr de över sina egna öden. Man kommer inte ifrån att de äger relationen till egen kund.

Han berättade också om bygget av ett nytt europeiskt moln som heter GAIA-X-. Det är regeringarna i Tyskland och Frankrike som fattat beslut om molnet.

“Det viktigaste med det nya europeiska molnet är att göra det lätt att distribuera data. Plattformar med data kan distribueras och göras säkra. Att digitalisera på Europas sätt är något nytt. Europa kommer att klara sig bättre nu under den andra delen av digitaliseringen.”

Mercedes AMG Petronas

En presentation andra dagen (IT-Kanalen hade bara möjlighet att närvara dag två) gjordes från stora scenen

Europeiska företag kan ta för sig bättre själva inom IT idag 3

under Keynote av Matt Harris, Head of IT, Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Han jobbar alltså med Formel 1-motorsport. Matt berättade att han jobbat med det i 24 år.

Hans team har ett nära samarbete med HPE och medarbetare från HPE är med vid banan när det är tävling för att ge stöd åt teamets egna IT-personal.

Man utvecklar konstant ny mjukvara. Det är förändringar hela tiden.

“Jag har liknande utmaningar som er med den skillnaden att allt måste gå väldigt fort,” sa Matt. “Vi levererar tid.” Det är så stora förändringar som görs att man faktiskt till och med kan säga att det är en ny bil i varje lopp, sa Matt. Det betyder att det finns en ny produkt nästan varannan vecka.

“HPE hjälper oss att hålla uppe takten,” sa Matt. “Om vi inte hela tiden innoverande så skulle vi börja gå bakåt,” sa Matt.

Varje race är på en egen ort och man flyttar med sig 3,5 TB data till varje. Man jobbar runt hela världen. Allt compute görs vid edge. Man använder även 60 Hz wi-fi-överföringar. Wi-Fi-nätverket sköts av TCS (Tata från Indien).

Nära 300 sensorer på bilen

Relaterad bildIT-avdelningen har bara 60 anställda. Alla beslut görs efter analys. Inget gissande. Besluten fattas även nära banan. Maskininlärning används frekvent.

Sakernas Internet anlände till Formel 1-världen för mycket länge sedan. Det är 18 000 datakanaler som analyseras efter varje race. Bilen har upp åt 300 moduler för datasensorer och en “digital twin”.

Man förmedlar 5 000 GB data mellan bana och sitt huvudkvarter vid varje tävlingshelg. Man har 7 miljarder datapunkter vid alla funktioner påsatta också under en sådan helg.

HPE sköter lagring av data. Man använder ingen luftkonditionering utan luftflöde för att kyla utrustning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00