Euvic accelererar med satsning på entreprenörsbolag
Hem Nyheter Euvic accelererar med satsning på entreprenörsbolag

Euvic accelererar med satsning på entreprenörsbolag

Publicerat av: Redaktionen

Nyförvärvet Sara Lindell ska bygga ett erbjudande för morgondagens Kivra och Kry.

Euvic accelererar med satsning på entreprenörsbolag

Euvic har senaste åren jobbat med flertalet spännande startups och scaleups.

Exempelvis rekryteringsbolaget We Select, payment-bolaget Payground och AI-bolaget Tendium som med hjälp av AI revolutionerar offentlig upphandling. Då det finns ett allt större behov av att kunna stötta bolag i liknande sits med både techteam och kapital gör Euvic nu en satsning på att bygga ett erbjudande skräddarsytt för startups och scaleups.

För att bygga erbjudandet har Euvic rekryterat Sara Lindell som de senaste 5 åren haft varierande roller inom IT-branschen som konsultchef, vd och nu senast grundare till bolag Hive Nation. Alltid med samma fokus – att skapa fungerande digitala lösningar för sina kunder. Med Hive, som startades för att stötta alla som blev av med jobbet i spåren av pandemin har Sara fokuserat på att matcha startups och scaleups med rätt techteam för att lyckas förverkliga entreprenörernas idéer. En resa som resulterade bland annat i flera spännande samarbeten kring systemstöd, plattformar och appar. Med Euvics 3000 ingenjörer får Sara en större möjlighet att stötta alla spännande bolag med de techteam som krävs för att lyckas!

”Ubuntu – vi är en helhet”, är filosofin som Sara Lindell bär med. Sara sökte ett bolag som har värdegrunder där kraften i gemenskap är en av värdegrunderna, och där ödmjukhet och prestigelöshet möjliggör det bästa av människan. Fokus kommer ligga på att stötta bolag som arbetar med samhällsnytta och hållbarhetsfrågor, något som ligger Sara varmt om hjärtat.

Andreas Södermark, VD Euvic, om rekryteringen:

”Sara är en mycket viktig grund för vår kommande satsning på scaleups. Vi ser ett behov både från riskkapitalbolag som har svårt att förstå dessa nya digitala bolag som växer upp och entreprenörer som har svårt att hitta techteam som kan bygga deras idéer. Vi har en roll att spela i ekosystemet och med Saras bakgrund, personlighet och driv kommer vi kunna bygga ett fantastiskt stöd till morgondagens Kivra och Kry”.

Euvic hjälper nordiska bolag med Mjukvaruutveckling, IoT, AI och IT-infrastruktur. Koncernen har 3000 medarbetare och har omnämnts för vår kompetens av bland annat Gartner, Forbes och EY. På kundlistan återfinns enterprise-kunder som Swedbank och Kesko och techbolag som Tendium och Payground.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>