Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Airbnb och Google till Nordens största API event

2016-10-24 - 2016-10-25

Airbnb och Google till Nordens största API event 1

Den 24-26 oktober arrangerar Nordic APIs sitt största event hittills, The Nordic APIs 2016 Platform Summit, i Stockholm.

Nu släpps de första talarna för eventet med namn från företag som Airbnb, Google, Spotify, Wrapp, Videofy, Twobo Technologies mm.

Årets Platform Summit i Stockholm kommer vara Nordic APIs största event hittills med ett beräknat besökarantal på över 250 personer, och mer än 50 olika talare. Eventet inleds med en halvdag workshops den 24 oktober, följt av två dagar med föreläsningar.

“Både för oss och för våra besökare är inspirerande och kunniga föreläsare otroligt viktigt, och därför känns det väldigt bra att vi har fått flera riktigt vassa talare”, säger Travis Spencer, medgrundare av Nordic APIs.

En av talarna på eventet är Zane Claes som är Technical Lead för Airbnb. I oktober kommer han att flyga från San Francisco till Stockholm för att prata om hur Airbnb skapat en API infrastruktur som även ligger till grund för hela deras webbsida.

“Det är väldigt spännande att få delta i en global diskussion om ny och framväxande teknologi. Jag spenderar hela dagarna med att tänka på API:er, och det känns jättebra att kunna dela erfarenheter med andra likasinnade”, berättar Zane.

Guillaume Laforge, som är Developer Advocate för Google Cloud Platform, är ytterligare en förstagångstalare på eventet. Han kommer att resa från Paris för att tala om Swagger-based Web APIs. Han menar att API:er är avgörande för ett företags framgång, både ur en teknisk och ekonomisk synvinkel:

“Vår digitaliserade värld förlitar sig på webben som sitt kommunikationsmedium. Oavsett om du arbetar mobilt eller inte, och oavsett om ditt företag fokuserar på B2C eller B2B, så är den gemensamma nämnaren webben och API:er”, säger Guillaume.

Temat för eventet är ”Architect and design your APIs on the scale of decades”, och samtalen kommer att handla om hur man kan accelerera utveckling och förenkla drift och underhåll med hjälp av långsiktigt designade API:er, och hur man med kontinuerligt strategiskt fokus kring API:er kan nå lönsamhet i sina investeringar.

“Med de moderna ramverk och verktyg som finns tillgängliga idag är det relativt enkelt att skapa och distribuera ditt första webb API, men det är egentligen bara början. Den svåra delen är att anpassa framgångsrika API:er och att samtidigt säkerställa att de utvecklas på ett bra sätt över tid”, fortsätter Guillaume.

Då Nordic APIs grundades år 2013 arrangerades det första tvådagarsevent i Stockholm. Vid den tidpunkten fanns det inget liknande format i Sverige, och sedan dess har besökarantalet och intresset ökat markant. Nordic APIs har arrangerat mer än 20 meetups och stora konferenser i flertalet städer runtom i Europa och USA.

“Vår vision var att skapa ett forum där människor som arbetar med, och är intresserade av API:er, kan träffas och lära av varandra. Det är otroligt roligt att se människor knyta kontakter genom våra events, sociala medier, och vår blogg”, berättar Travis. “Det kommande eventet är en viktig del i att realisera vår vision”, fortsätter han.

För att se och läsa mer om de första talarna, besök Nordic APIs hemsida, nordicapis.com.

Eventet kommer att äga rum i Stockholm och inleds med en halvdag workshops den 24 oktober, följt av två dagar med föreläsningar den 25-26:e oktober i år.

Detaljer

Börjar:
2016-10-24
Slutar:
2016-10-25
Evenemang Kategori: