Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frukostseminarium om cyberbrott

2014-10-02 @ 08:30 - 10:30 CEST

Frukostseminarium om cyberbrott 1

Så gott som varje vecka rapporterar media om cyberbrott som hackade Facebook-konton, stulna kreditkortsuppgifter, identitetsstölder samt cyberspionage och andra attacker mot företag. Vilka ligger bakom angreppen och hur går de till? Vad händer med de pengar och uppgifter som stjäls? Hur ser den svarta cyberekonomin ut och vilka är de kriminella nätverk som styr den? Vad kan vi – privatpersoner, företag och samhälle – göra för att motverka utvecklingen?

Kaspersky Lab bjuder in till ett frukostseminarium där frågor som dessa diskuteras av en spännande panel med kompletterande expertis:

Ulrika Sundling: IT-brottsexpert och kriminalkommissarie vid Rikspolisstyrelsen med ansvar för hur polisen ska arbeta mot IT-relaterad brottslighet. Ulrika är dataingenjör i grunden.

Martin Wedberg: IT-säkerhetsspecialist på MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), på enheten för operativ cybersäkerhet och IT-incidenthantering. Inom enheten finns funktionen CERT-SE som stödjer samhället i arbetet med att hantera och förebygga IT-incidenter.

Linus Larsson: journalist och författare som skriver om gränslandet mellan teknik, kultur och ekonomi. Medförfattare till den aktuella boken Korthuset, om digital ekonomisk brottslighet, samt böckerna Svenska hackare och Minecraft.

Rolf Blom: tekn.dr på Security Lab, en del av forskningsinstitutet SICS (Swedish Institute of Computer Science). SICS bedriver avancerad forskning inom tillämpad datavetenskap i syfte att stärka svenska företags konkurrenskraft och att medverka till förnyelse inom svenskt näringsliv.

Moderator är David Jacoby, säkerhetsforskare på Kaspersky Lab, som ofta får kommentera IT-säkerhetsfrågor i media.

Tid: kl. 9:00-10:30 torsdag 2 oktober (frukost serveras från kl. 8:30)

Plats: Hitechbuilding (Hötorgsskraporna) på Sveavägen 9, plan 2, lokal “Steven”

Anmälan görs till kaspersky@text100.se

Detaljer

Datum:
2014-10-02
Tid:
08:30 - 10:30 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , ,

Arrangör

Kaspersky Lab
Webbplats:
www.kaspersky.se

Plats

Hitech Building
Sveavägen 9
Stockolm, Sverige
+ Google Map