Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Trådlös kommunikation (helt) bortom denna värld

2020-12-10

Trådlös kommunikation (helt) bortom denna värld 2

Idag använder vi alla trådlösa nätverk, och en del av oss arbetar också med att få dem att fungera så bra som möjligt.

Några av oss arbetar dock med hur man får dem att fungera på ett sätt som är helt bortom denna värld. De ger oss bilder inte av katt-memes utan av ledtrådar till mänsklighetens ursprung.

Arjan Kievits, trådlös teknisk konsult på Conscia är en sådan person. I en 1,5 timmars kvällsföreläsning kommer han att förklara grunderna i radiokommunikation samt gå in på de mycket mer avancerade applikationerna i rymden – hur NASA / JPL Deep Space Network kan kommunicera över 18 miljarder km till Voyager-rymdfarkosten vid solsystemets slut, samt visa några fantastiskt vackra rymdbilder.

Du kommer att få lyssna på Sputnik från 70 år tillbaka, och se vad som faktiskt sänds live idag från Pluto. Arjan kommer att förklara hur solsystemet i princip kan täckas av tre accesspunkter* samt diskutera vikten av upptäckterna.

Följ oss – ”to boldly go where few network technicians have gone before!”

 

Trådlös kommunikation (helt) bortom denna värld 3

Detaljer

Datum:
2020-12-10
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>