Exertis CapTech expanderar nordiskt och öppnar kontor i Danmark och Finland!
Hem DISTRIBUTÖR Exertis CapTech expanderar nordiskt och öppnar kontor i Danmark och Finland!

Exertis CapTech expanderar nordiskt och öppnar kontor i Danmark och Finland!

Publicerat av: Redaktionen

Exertis CapTech, en av Sveriges största distributörer inom IT och AV, fortsätter nu sin Nordiska satsning och öppnar lokala kontor även i Danmark och Finland.

Exertis CapTech expanderar nordiskt och öppnar kontor i Danmark och Finland! 1

Daniel Johnsson, vd för Exertis CapTech

Först ut i Finland är ett kontor i Helsingfors och ett i Tammerfors, och i Danmark blir det Köpenhamn. Efter det lyckade försöket att öppna lokalt i Norge med affärsområdena IT och Entertainment bygger man på verksamheten med affärsområdet AV, och har nu verksamhet i Norge inom samtliga affärsområden.

Daniel, det är ingen liten satsning och expansion ni gör just nu?

– Nej det kan man lugnt säga. Vi är inne i den kanske roligaste perioden i företagets historia där vi får vara med om en fantastisk möjlighet att erbjuda vårt uppskattade koncept till alla de nordiska länderna.

Ni har haft igång verksamheten i Norge ett tag nu, vad är det som gör att ni därefter väljer att gå in i två länder till, dessutom samtidigt. Finns det inte stora risker med det?

– Jo risker finns det alltid, men Norge har varit ett test för oss och vi känner att det fallit så väl ut att vår expansionsplan håller för att gå in i Danmark och Finland samtidigt. Flaskhalsen har varit vårt lager, men när vår nya moderna anläggning på 19 000 kvm står klar för inflyttning i början på 2018 klarar vi Nordisk logistik utan problem.

Ni valde när ni startade i Norge att fokusera på IT, men har sedan en tid AV och Entertainment även där. Hur gör ni i de nya länderna?

– I Norge valde vi att börja med IT för att kunna leverera den höga servicenivå vi vill att våra kunder ska få. Att sälja är oftast inga problem. Utmaningen ligger i att fortsätta hålla den snabba logistik vi är kända för och att inte bara våra nya kunder ska vara nöjda utan framför allt att våra redan befintliga kunder inte ska märka av vår expansion. Nu har vi gjort läxan i Norge och kommer därför att erbjuda alla våra affärsområden direkt i både Danmark och Finland.

Hur kommer organisationen se ut i de nya länderna?

– Vi inleder med säljpersonal med mångårig erfarenhet från marknaden på alla lokala kontor och sköter backoffice från vårt huvudkontor i Göteborg. Just nu innebär det 5 personer inriktade på sälj i Danmark och Finland. Sen kommer vi succesivt att utöka och dessutom tillsätta bl.a. marknadsresurser i varje land. Nyckeln i all vår expansion sedan starten 1996 har varit att låta servicen komma i första hand och växa i takt med kunderna.

Vad är då skillnaden mellan er och de distributörer som redan finns i Danmark och Finland? Behövs det fler distributörer?

– Ja det gör det absolut. Våra undersökningar visar tydligt att det finns ett behov i dessa länder av en partner som jobbar på det sättet vi gör med hög kompetens och med fokus kvar på kundens affärer. Att flytta lådor och sänka priserna kan alla göra. Vi erbjuder kunderna ett alternativ med mer personlig service och många andra fördelar för att de ska vilja ha en långvarig relation med oss. Vi är inte ute efter snabba affärer utan har för avsikt att etablera oss som en starkt fokuserad aktör inom alla våra affärsområden i alla nordiska länder.

Till sist, vad tycker era leverantörer om att ni nu går Nordiskt?

– Det har bara varit positivt. Flera av våra stora partners som ASUS, BenQ, LG, NEC, MSI, Samsung, Hasbro m.fl. har varit på oss länge med att vi borde öppna fler länder, men vi har varit noga med att när vi väl öppnar så är vi där för att stanna, och därför har planeringen fått ta lite tid. Men nu är vi etablerade i alla länder och adderar nu löpande verksamhet Nordiskt från alla våra affärsområden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>