Exertis köper Captech – som vill växa i Skandinavien
Hem DISTRIBUTÖRCAPTECH Exertis köper Captech – som vill växa i Skandinavien

Exertis köper Captech – som vill växa i Skandinavien

Publicerat av: Redaktionen
Daniel Johnsson, Captech

Daniel Johnsson, vd Captech.

Distributören Captech säljs till irländska DCC som äger distributören Exertis. Det ska bland annat ge förutsättningar för en skandinavisk expansion, säger Captechs vd Daniel Johnsson.

Innan försäljningen går igenom måste förvärvet godkännas av Konkurrensverket, vilket väntas ske under september.

Pressmeddelandet från Captech:

Bäste Kund, Leverantör eller nära samarbetspartner,

Vi går idag ut med ett pressmeddelande om att CapTech nu får en ny ägare i och med att det irländska bolaget DCC Plc förvärvar aktierna i CapTech Distribution AB.

Jag vill med detta brev dels meddela er om transaktionen, men också framföra ett tack för ett långt och framgångsrikt samarbete genom åren med CapTech i privatägd regi under min ledning.

Jag vill samtidigt försäkra er om att CapTech nu inte kommer att förändras på annat sätt än det ni upplevt genom åren, där vi växt och breddat oss men alltid behållit den nära relationen till våra kunder och partners.

Vi kanske ökar tempot ytterligare men våra värden kommer att bestå.

Vi blir däremot nu en del i bolagsgruppen Exertis, ägda av DCC Plc.

Exertis är en av Europas största IT-distributörer med verksamheter i Irland, England, Frankrike och Benelux.  Verksamheten ute i Europa är mycket snarlik den verksamhet CapTech driver idag. När Exertis sökt en plattform för att utöka verksamheten till Skandinavien fann man att CapTech var en  perfekt kandidat. På CapTech har vi sedan ett par år funderat över framtida möjligheter och fann att Exertis var en perfekt matchning för att ge oss en bas för fortsatt tillväxt.

Jag har därför valt att överlåta själva ägandet till Exertis med en uttalad strategi att behålla alla kvalitéer i CapTech men tillföra all den stöttning som det innebär att ingå i ett större nätverk av distributörer alla ägda av en mycket kapitalstark ägare i form av DCC Plc.

Vi hälsar Er alla välkomna till nya Exertis CapTech.

Samma bolag, samma ledning och personal, men nu en ännu starkare partner!

Daniel Johnsson, CEO

Exertis bedriver distributionsverksamhet inom it i Storbritannien, Irland, Frankrike och Benelux, samt har närliggande verksamheter i Polen, USA och Kina. De ingår i DCC Plc, som har över 10 000 anställda och omsätter mer än 11 miljarder brittiska pund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>