Exsitec lanserar integrationsplattform

Exitecs egenutvecklade integrationsplattform är en kodstruktur med standardiserade integrationer mellan ett antal olika verksamhetssystem, så som mellan affärssystem och enskilda verktyg.

Exsitec lanserar integrationsplattform 1Plattformen gör integrationsarbetet för kunderna både enklare, billigare och driftsäkrare.

− Under åren har vi byggt upp en unik kompetens inom integration för verksamhetssystemen som vi levererar, vilket lett till utvecklandet av integrationsplattformen. Våra kunder kan nu dra fördel av detta samtidigt som vår storlek och organisation gör skillnad vid exempelvis hosting, säger Johan Kallblad, VD på Exsitec.

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som affärssystem och beslutsstöd samt utvecklar kundunika digitala verktyg genom appar och webblösningar. Man lanserar nu en egenutvecklad tjänst − integrationsplattformen.

Plattformen är i korthet en bas av kod i en struktur som främst ger två möjligheter:

  1. Förenkla integrationen mellan två system som standardiseras och paketeras, och på så vis blir återanvändbara, förvaltningsvänliga och kostnadseffektiva för kunden
  2. Snabbare skapa kundunika integrationer som blir både drifts- och förvaltningsvänligare där resultat uppnås på kortare tid och med högre kvalitet.

Allt fler integrationer som utvecklas är mellan två molnsystem. I dessa fall behöver integrationen hanteras någonstans, vilket Exsitec erbjuder i sin Azuremiljö. Det är en stark konkurrensfördel då marknaden generellt inte erbjuder detta. Kunden har alltid möjlighet att placera integrationerna på egna servrar eller egen molnmiljö, men det blir ofta ekonomiskt fördelaktigt att ha integrationen hos Exsitec. Detta eftersom upprättande av en egen server är dyrt och man sparar konsulttid i längden med enklare uppkoppling och snabbare access.