F-Secure dödförklarar föräldrakontroll av internet och skapar nya lösningar
Hem Nyheter F-Secure dödförklarar föräldrakontroll av internet och skapar nya lösningar

F-Secure dödförklarar föräldrakontroll av internet och skapar nya lösningar

Publicerat av: Redaktionen

F-Secures flaggskeppsprodukter erbjuder nya lösningar som låter föräldrar sätta gränser på internet på samma sätt som i den fysiska världen.

F-Secure dödförklarar föräldrakontroll av internet och skapar nya lösningar 2F-Secure erbjuder trygg internetsurfning för familjer i de senaste versionerna av flaggskeppsprodukterna SAFE och TOTAL. Den nya ”Familjeregler”-funktionen som finns i båda produkterna hjälper familjer trygga internetupplevelsen genom att moderera skadligt innehåll och sätta gränser för skärmtid från alla enheter, på ett sätt som uppmuntrar utforskning och konstruktiv användning.

F-Secure SAFE erbjuder omfattande men ändå enkel antivirus och internetsäkerhet för alla enheter i hushållet. F-Secure TOTAL har samma skydd kombinerat med F-Secures FREEDOME VPN, som säkerställer användarens integritet och möjliggör tillgång till regionlåsta websajter och tjänster.

Efter djupgående forskning kring familjers digitala beteende fann F-Secure att föräldrars behov att sätta gränser för barn på nätet inte är anpassade till den traditionella synen på ”föräldrakontroll”. De flesta föräldrar idag förväntar sig, och uppmuntrar att deras barn interagerar aktivt online med begränsad insyn samtidigt som de är medvetna om nätets faror.

”Farväl föräldrakontroll. Det är inte 2009 längre. Familjeregler hjälper föräldrar med gränssättning, filtrering av innehåll och spårning av enheter även på distans”, säger Perttu Tynkkynen, VP, Direct Consumer Sales & Marketing, F-Secure.

Aktuell forskning visar att barn idag dagligen använder en digital enhet redan från två års ålder* och att så många som 94 procent av föräldrarna tillåter barn att använda internet oövervakade när de är åtta år gamla.**

”Genom att sätta gränser som ger viss frihet att utforska låter TOTAL och SAFE föräldrar vägleda sina barn på nätet, och uppmuntra positiva beteenden, utan att de hänger över axeln på dem. För barn som är uppfödda med Snapchat och Sakernas Internet fungerar det helt enkelt inte att blockera ”dåligt” innehåll. De måste lära sig att hantera frihet under ansvar. Familjeregler skapar säkra miljöer som hjälper dem göra det”, säger Sean Sullivan, säkerhetsrådgivare på F-Secure.

Familjeregler kan nås från föräldrar på distans och på alla uppkopplade enheter för att anpassa inställningarna och säkerställa att nätanvändningen inte kommer i vägen för läxor eller tid i friska luften.

Familjeregler i SAFE och TOTAL gör det möjligt för föräldrar att:

  • Lägga till enheter genom SAFE Home-portalen oavsett var du är
  • Fördela användarrättigheter mellan ”vuxna” och ”barn”.
  • Sätta upp innehållsfiltrering baserad på ålderskategorier, unikt anpassade för varje barn i familjen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00