F-Secure förenklar säkerheten för dig, din familj och dina vänner
Hem Produkt Nyheter F-Secure förenklar säkerheten för dig, din familj och dina vänner

F-Secure förenklar säkerheten för dig, din familj och dina vänner

Publicerat av: Redaktionen

Det finska it-säkerhetsföretaget F-Secure lanserar idag en ny version av sin säkerhetsprogramvara SAFE för att skydda såväl användaren som deras vänner med en enkel tjänst. Med SAFE får användare en enkel och säker lösning för alla sina enheter, oavsett om det är en dator, en telefon eller en surfplatta.

Bland nyheterna i SAFE märks en förenklad licenshantering där f-secureman som användare får enkel tillgång till fullsäkerhet på alla sina olika enheter genom en enkel prenumeration på tjänsten. Dessutom ingår skydd för andra i familjen och till och med säkerhet för vänner och bekanta som man vill skydda.

Behovet av säkerhetslösningar för alla typer av enheter är idag en självklarhet för de flesta användarna. Men det är också tydligt att många är rådvilla inför vilken säkerhetslösning de ska använda och att de därför ofta vänder sig till vänner och bekanta för råd. Enligt en undersökning från F-Secure är det över 30 procent av användarna som rådfrågar bekantskapskretsen innan de bestämmer sig för vilken typ av lösning de ska välja.

– Även säkerhetslösningar börjar bli mer och mer socialt, säger Michael Dahl, Head of Region, Nordics Sales, F-Secure. Därför har vi gjort det enkelt för användarna att dela med sig av sin säkerhet till såväl familj som vänner och bekanta.

Den nya lösningen går under namnet SAFE Circle och innebär att man får ett enkelt sätt att sprida och dela med sig av sin säkerhetslösning till sin omgivning. I kombination med SAFEs vanliga höga säkerhet genom F-Secures molnbaserade säkerhetslösningar innebär det att man kan skydda såväl datorer som telefoner och surfplattor från virusattacker och annan skadlig kod.

SAFE har gjorts enklare för alla att använda utan att tumma på säkerheten. Användare får nu tillgång till lösningarna på alla olika typer av enheter genom en samlad licensnyckel hos F-Secure. SAFE finns tillgängligt för Windows, OSx, iOS, Android och Windows Phone

– Det är ett måste idag att ständigt förenkla säkerhetslösningarna så att det inte finns någon tröskel att kliva över för att använda dem, samtidigt som det är viktigt att ständigt möta alla nya säkerhetshot som finns, säger Michael Dahl. Det är en balansgång mellan att förenkla ett skydd som även blir mer komplext och avancerat. Det har vi tagit fasta på med den nya versionen av SAFE.

Den nya versionen av F-Secure SAFE finns tillgänglig nu. Prenumeration på tjänsten kostar, på årsbasis, 645 SEK för tre olika enheter, 849 SEK för fem enheter och 1 049 SEK för sju enheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>