F-Secure lanserar Elements – en modulär plattform
Hem NyheterMolntjänster F-Secure lanserar Elements – en modulär plattform

F-Secure lanserar Elements – en modulär plattform

Publicerat av: Redaktionen

Cybersäkerhetsleverantören F-Secure lanserade idag F-Secure Elements: en ny molnbaserad plattform som effektiviserar hur organisationer anskaffar cybersäkerhetstjänster.

F-Secure lanserar Elements – en modulär plattformPlattformen finns tillgänglig via F-Secures servicepartners, med tidsbegränsade licensabonnemang eller användningsbaserad fakturering för ökad flexibilitet.

F-Secure Elements ger organisationer möjlighet att välja cybersäkerhetstjänster på villkor som tillgodoser deras behov.

Många organisationer arbetar i komplexa miljöer som domineras av en rad dynamiska risker och möjligheter. Med dessa komplexiteter i åtanke, liksom de stigande säkerhetskostnaderna och bristen på erfaren säkerhetspersonal, är det ingen överraskning att ett överväldigande antal organisationer vill förenkla hur de köper cybersäkerhetsfunktioner.

F-Secures Executive Vice President of Business Security, Juha Kivikoski, säger att dessa krav driver en förändring mot att tillhandahålla cybersäkerhet som tjänster snarare än produkter.

”Även med uppdateringar är produkterna statiska och kan inte anpassas tillräckligt snabbt för att hålla jämna steg med hoten eller företagen när de utvecklas. Tjänster hjälper företag att hålla sig snabbrörliga och är mer kostnadseffektiva när de levereras rätt, varför framtiden för vår bransch är att leverera allt som en tjänst. Att ha en plattform utformad för tjänstefiering av cybersäkerhetstjänster kan hjälpa organisationer att få bättre skydd, där enkelhet och flexibilitet är F-Secure Elements grundläggande utvecklingsprinciper,” förklarar Kivikoski.

F-Secure Elements är en modulär plattform som kombinerar endpoint protection, endpoint detection and response, vulnerability management, och collaboration protection för molntjänster (som ex. Microsoft Office 365).

F-Secure Elements viktigaste funktioner och fördelar inkluderar:

  • Omfattande lägesmedvetenhet och meningsfull synlighet över tillgångar, konfigurationer, sårbarheter, hot och händelser.
  • Effektiviserade och autonoma åtgärder för att säkerställa effektiva arbetsflöden och snabbare svar på verkliga hot.
  • Uppkopplat dataflöde i realtid mellan olika element för att möjliggöra snabbare upptäckt av hot.
  • Intelligenta, utökade detekterings- och svarsfunktioner för datagrundade beslut
  • On demand-alternativ för att lyfta fram svåra ärenden till F-Secures experter.

Användningsbaserad prissättning förenklar tillväxt

En nyligen genomförd Forrester-rapport betonade den ökande vikten av flexibilitet och användarbaserad prissättning*. Rapporten visade att under pandemin blev många kunder frustrerade när leverantörer inte sänkte licensanvändningen under basnivåerna, även om organisationens användning hade sjunkit på grund av permittering av personal.

Med den transparens kring användning som tillhandahålls via F-Secure Elements detaljerade faktureringsunderlag för användningsbaserad fakturering, kan organisationer fatta välgrundade beslut om hur de kontrollerar säkerhetsinvesteringar för att slippa betala för inaktiva licenser eller tjänster de inte behöver.

”De flesta är medvetna om vikten av att förstärka cybersäkerheten vid det här laget. Däremot är det ofta en stor utmaning att få till budgeten för dessa projekt. Vi hoppas att större flexibilitet från oss som säkerhetspartner kan hjälpa organisationer att komma i mål med sina önskade säkerhetsprojekt. F-Secure är inte den fyrkantiga leverantör som en del kunder är vana vid, vi driver ett skifte i branschen som innebär flexibilitet och tjänstefiering av cybersäkerheten,” säger Martin Lindgren, Sverigechef på F-Secure

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>