Få betalt för begagnad it-utrustning och gör en miljöinsats!
Hem DISTRIBUTÖRALSO Få betalt för begagnad it-utrustning och gör en miljöinsats!

Få betalt för begagnad it-utrustning och gör en miljöinsats!

Publicerat av: Redaktionen

KANALRÖST – ALSO Gammal it-utrustning behöver inte betyda värdelös utrustning. Här lyfter Christoffer Bohrn, produktchef på distributören ALSO Sweden, möjligheterna med det som kallas återtag. Det är både lönsamt och gynnar miljön.

Christoffer Bohrn, AlsoGenom ett samarbete mellan ALSO och Inrego har du som återförsäljare möjlighet att snabbt värdera och även sälja den it-utrustning som dina kunder fasar ut, till exempel i samband med att slutkunderna köper ny utrustning.

Du får ersättning för produkterna och hjälper samtidigt dina kunder med hantering, logistik och dataradering av den gamla utrustningen på ett säkert och miljöriktigt sätt. Samtidigt bidrar du och dina kunder till ett mer hållbart samhälle. En enda dator som återanvänds ger en koldioxidbesparing på 109 kilo. Det motsvarar energin för att driva ett kylskåp i tio år.

Konceptet återtag/återvinning har funnits tidigare så det är inget nytt. Det som däremot är förändrat är att det nu är betydligt enklare och lönsammare för våra partner att göra det. Vi har tillsammans med Inrego arbetat fram en modell som gör att motståndet som tidigare funnits hos våra partners nu är eliminerat.

Så fungerar det

När du för en kunds räkning köper in en ny dator från ALSO har du möjlighet att sälja kundens gamla dator vidare till för återtag. Utrustningen kan vara värd mer än du tror och du får betalt direkt!

Vår samarbetspartner Inrego säkerställer att all information på hårddiskar raderas med programvara från Blancco. Därefter funktionstestas och rekonditioneras produkterna för försäljning på andrahandsmarknaden.

En effekt av vårt framtagna koncept såg vi redan efter någon månad då flera av våra partners värnar för miljön samtidigt som alla säkerhetskrav uppfylls. I vårt samarbete har vi även involverat HP för att vi ska kunna säkerställa hela kedjan från produkternas hela livscykel.

Efter att utrustningen har testats och rekonditionerats får våra partner en komplett återrapport med utrustningens specifikation och värde. Samtidigt gör du en viktig insats för miljön genom att möjliggöra återanvändning av utrustningen och dessutom erhåller kunderna ett miljöcertifikat på sin insats!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>