Falck tecknar kontrakt med Wipro om effektivisering av ekonomifunktionen
Hem Nyheter Falck tecknar kontrakt med Wipro om effektivisering av ekonomifunktionen

Falck tecknar kontrakt med Wipro om effektivisering av ekonomifunktionen

Publicerat av: Redaktionen

Wipro, det ledande globala tjänsteföretaget inom IT-, konsult- och affärsprocesser, meddelade i dag att Falck har valt dem som partner i ett flerårigt projekt för utveckling av företagets ekonomifunktion.

Falck tecknar kontrakt med Wipro om effektivisering av ekonomifunktionenMed säte i Danmark är Falck en ledande internationell leverantör av ambulanstjänster, företagshälsovård och vägassistans. Företaget har över 37 000 anställda och verksamheten sträcker sig över 35 länder över hela världen.

Wipro kommer som en del av avtalet att hjälpa till att omvandla Falcks ekonomifunktion genom sin modell för verksamhetseffektivisering. I arbetet med att konsolidera, harmonisera och optimera ekonomi- och redovisningsprocesserna i hela Falcks verksamhet kommer Wipro att använda sig av sin egenutvecklade digitala plattform för digital simplifiering– Base Harmony  samt sitt kunnande inom robotstyrd processautomation och kognitiv intelligens. Falck kommer att få hjälp att öka effektiviteten i verksamheten och upprätta enhetliga affärsprocesser och dataintegritet vid företagets olika bolag runt om i världen.

Allan Kjer, Vice VD, avdelningen för Global Business Services vid Falck uttalar sig om avtalet, ”Vi har valt att samarbeta med Wipro eftersom vi tycker att de är helt rätt partner för oss i vår effektiviseringsprocess som har som syfte att centralisera och standardisera våra ekonomiprocesser och -system i hela vår globala verksamhet. Vi ser fram emot att kunna upprätta en skalbar och effektiv verksamhetsmodell för ekonomifunktionen tack vare samarbetet med Wipro.”

Nagendra Bandaru, Senior Vice President och global chef för Business Process Services vid Wipro Limited säger, ”Wipro är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med Falck och stödja dem i deras arbete med att effektivisera sin ekonomifunktion. Vi vet att vi med vår branchspecifika lösningskompetens och erfarenhet inom digital omvandling, samt med stöd av vår egenutvecklade tekniska plattform, kommer att kunna leverera det resultat som krävs för att Falck ska kunna växa och göra det som de är bäst på – att hjälpa och stötta människor i nöd”.

Carl-Henrik Hallström, Nordenchef vid Wipro Limited säger: ”Det blir väldigt spännande för oss att påbörja detta strategiska samarbete med Falck, som är en föregångare inom sin bransch.  Wipro är en ledande global leverantör av nästa generations affärsprocesstjänster och bistår företag över hela världen. Vi är övertygade om att vårt kunnande och våra tekniska resurser kommer att innebära betydande fördelar för Falck, och i förlängningen för de slutkunder som förlitar sig på Falcks tjänster.”

Wipro har bedrivit verksamhet i Norden i nästan 12 år, och arbetar med kunder på de vertikala marknaderna i sektorer som tillverkning, energi, naturresurser och allmännytta, finansiella tjänster, telekommunikationer och detaljhandel. Wipro finns också representerat i Norden via sina förvärvade företag Appirio, som hjälper företag att förbättra medarbetarnas och kundernas upplevelser med hjälp av molnteknik, och Designit, ett strategiskt designföretag som har specialiserat sig på transformativa produkttjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>