”Fem år är bara början”

Erik Wickman som har varit vd på Inet i fem år!

Under din ledning har Inet snart dubblat omsättningen och ni blir överösta med priser för en kundtjänst i världsklass. Hur ser framtiden ut?

IT-Kanalen.se
Erik Wickman, VD Inet

– Allt har verkligen utvecklats över förväntan, jag kunde inte vara gladare. Det är en extremt tuff bransch med pressade marginaler men jag tror på vår position och vårt arbetssätt. Nu siktar vi på att bli en av de största datoråterförsäljarna i Sverige, så jag ser fram emot minst fem år till med företaget.

År 2016 ser ut att bli ett nytt rekordår, bara i augusti månad ökade omsättningen med 26 procent jämfört med samma månad förra året. Hur kommer det sig?

– Fler handlar digitalt så den nya webben påverkar positivt. Vi har ökat konverteringsgraden och även snittordern har gått upp. Sedan i våras satsar vi också mer på digital marknadsföring vilket gett goda resultat för både e-handeln och butiksförsäljningen.

Vilka produkter har gått bäst på sistone?

– HTC Vives Virtual Reality-headset har sålt över förväntan och för att kunna spela VR krävs det bland annat kraftigare grafikkort än de flesta har. Så datorkomponenter med grafikkort i spetsen har gått mycket bra. Sedan har bärbara datorer inför skolstarten varit populära.

Kommer tillväxten att hålla i sig resten av året?

– Vi hoppas såklart på det. Just nu förbereder vi två stora events i butikerna i Sisjön och Barkarby under september och oktober. Dessutom är vi igång att förbereda riktigt bra erbjudanden till årets Black Friday i november.

Ni har rekryterat Per Sigvardsson och Henrik Källén som nya styrelsemedlemmar och Jonas Hagströmer från Creades blir ny ordförande. Vad är dina tankar på det?

– De har kompletterande kunskaper som behövs för att vi ska fortsätta växa. Per Sigvardsson var tidigare vd för Elgiganten och Henrik Källén är tf. vd för Avanza, de blir viktiga och värdefulla stöd för Inet och mig.

Vad förväntar du dig av den nya styrelsen?

– Att de ska tillföra kunskap och erfarenhet. Per vet hur man driver ett riktigt stort retailbolag som Elgiganten. Jag ser även fram emot att få stöd organisatoriskt med allt vad det innebär att växa som företag, där vet Henrik mycket som de senaste 15 åren varit med på Avanzas otroliga resa.

Det låter som att Inets resa precis börjat?

– Ja, på ett sätt kan man säga så. Även om Inet funnits i över 15 år är det nu som vi tar stora och medvetna steg mot att bli en av de största datoråterförsäljarna i Sverige. Så det är absolut en ny resa som tar vid, Inet är en spelare att räkna med i framtiden.

Post Comment