Hem KRÖNIKA Fem IT-trender som kommer att förändra branscher under 2020

Fem IT-trender som kommer att förändra branscher under 2020

Publicerat av: Redaktionen

Företag fortsätter att utforska digitala tjänster, såsom IoT och maskininlärningsteknik, för att öka produktiviteten.

Fem IT-trender som kommer att förändra branscher under 2020 3Men för att företagens IT-säkerhet ska kunna utvecklas i takt med tekniken, så krävs ytterligare kunskap. Nedan följer några punkter som jag tror kommer vara tongivande i det kommande årets cyberlandskap.

  • Nya datakällor ger nya integritetsproblem

Teknikjättarna fortsätter att samla in data om sina kunder. I slutet av 2019 meddelade Google till exempel planer på att förvärva  hälsospårningsföretaget Fitbit, för att utveckla ett partnerskap med Ascension – ett amerikanskt sjukvårdssystem på 2 600 sjukhus över hela landet. Andra företag kommer säkerligen ta en liknande väg.

  • Cybersäkerhet blir en servicemodell

Företag som tidigare har hanterat specifika cybersäkerhetsuppgifter, såsom incidenthantering eller interna upplysningskampanjer, outsourcar nu detta arbete till professionella tredjepartsaktörer. Detta beror mestadels på att det är billigare, snabbare och ger tydligare servicenivåöverenskommelser. För att möta denna utveckling omvandlar allt fler IT-leverantörer därför sina erbjudanden från en samling av licenser till en samling tjänster.

Service-leverantörer kommer framöver att behöva dela upp sina erbjudande genom att erbjuda mer specifika cybersäkerhetstjänster, där expertisen kommer vara den mest eftertraktade komponenten. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Kaspersky så visade 74 procent att en expertis inom cybersäkerhet är en av klienternas viktigaste krav på tjänsteleverantörer.

  • Industriföretagen kommer att få nya cybersäkerhetsbehov

Under de senaste åren har industriell cybersäkerhet tagit fart, vilket gör det möjligt för organisationer att skydda sina industriella slutpunkter på helt nya sätt. 2019 så ansåg fyra av fem industriföretag (79 procent)  att hantering av cyber-risker för OT/ ICS-nät är en viktig prioritering för det kommande året. Vi förväntar oss att denna prioritering kommer hantera specifika brister i expertisen inom industriellt skydd, men att de även kommer att beröra svagheter i utrustning, upptäckter och hantering av avancerade hot, samt Internet of Things (IoT).

  • Maskininlärningssystem kommer att kräva särskilt skydd mot cyberattacker

Enligt Gartner utgör säkerhet för maskininlärningssystem och artificiell intelligens en strategisk prioritering för många verksamheter under 2020. Dessa system står under ständigt hot, och hanteras alltför ofta av personer som saknar tillräcklig kunskap om dem. Ansvariga behöver framför allt öka sin kunskap om de tekniker som är skapade för att förstöra maskininlärningstekniken.

  • Företagen kommer att söka efter nya sätt för att utveckla innovation

Många teknikföretag ökar sin innovationskapacitet genom att köpa startups och integrera dem i sin verksamhet. Men detta tillvägagångssätt kräver resurser och expertis och är endast aktuellt när företag har en omättlig hunger för nya arbets- och tankesätt.

Företag som ibland behöver högt specialiserade innovationer, men inte har resurser att hitta eller hantera startups internt, kommer framöver att outsourca denna process.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>