Hem KRÖNIKA Fem sätt det nya normala kommer att bli det bättre normala

Fem sätt det nya normala kommer att bli det bättre normala

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Effekten av att företag behövt stänga ned på grund av coronaviruset har varierat kraftigt från bransch till bransch.

Fem sätt det nya normala kommer att bli det bättre normala 2

Marcus Harvey, Director of B2B EMEA, Targus

Till exempel har nedstängningen av vissa icke-nödvändiga verksamheter varit smärtsam, särskilt inom detalj- och servicebranschen, medan det för många techföretag snarare bidragit till en positiv omprövning av arbetsstilar.

Enligt Gartner planerar upp till 74 procent av företag att göra distansarbete till en del av sin affärsstrategi framöver, vilket gör det viktigt att fokusera på hur man kan effektivisera sitt arbete trots att man inte är på kontoret.

Här är fem sätt det nya normala faktiskt är det bättre normala för framtidens kontor.

  1. Arbetet kommer att förändras för alltid till det bättre

Det är enkelt att se hur distansarbete för med sig en rad fördelar för anställda och arbetsgivare. Hemarbetare kan ofta dra nytta av ett högre fokus, färre distraktioner och bättre produktivitet, vilket innebär att mer arbete utförs effektivt. Detta i sin tur kan påverka företagets resultat positivt.

Undersökningar visar att 55 procent av arbetare säger att deras produktivitetsnivåer förbättrades på grund av den utökade fritiden, och 44 procent menar att de upplever färre distraktioner hemma. Det nuvarande klimatet betyder att distansarbete inte längre är ett privilegium från förr, och att arbetsvärlden oundvikligen kommer att se ett permanent skifte mot olika typer av distansarbete efter pandemin.

  1. Slutet för huvudkontoret

Nedstängningen har förändrat vår syn på att pendla. Vi är vana att ta tunnelbanan eller bussen in till stadskärnan för att arbeta i moderna glaskontor i stål. Men framtidens kontor finns i ett mer abstrakt koncept – det kan vara placerat var som helst tack vare anslutningen som tekniken möjliggör för distansarbete.

Undersökningar visar att 62 procent av tillfrågade tycker att ökningen i flexibilitet har hjälpt dem fokusera mer på sitt arbete. Distansarbetets framgång för urbana företag betyder att arbetsgivare kommer att vara mindre benägna att betala dyra kostnader för bland annat hyra av centrala kontor, och eventuellt flytta ut till företagsparker eller mer avslappnade utrymmen när behovet av ett fysiskt kontor dyker upp. Vi ser redan företag som TetraPak övergå till hybridarbete, en blandning mellan hem- och kontorsarbete, vilket visar att distansarbete definitivt är här för att stanna.

  1. Digital förvandling har växlat upp

Nedstängningen har verkligen dragit upp den digitala förvandlingen till femte växeln. Företag inser det ökade behovet av kontinuitet och samarbete i projekt. Men när det kommer till digital förvandling tänker många enbart på mjukvaruaspekterna och bortser från hårdvara, som ofta kommer på tal först när behovet uppstår.

Undersökningar indikerar att trots att 82 procent av anställda föredrar att arbeta på distans en dag i veckan eller mer efter att Covid 19-krisen är över, är en tredjedel (28 procent) inte utrustade med den nödvändiga hårdvaran för att arbeta produktivt hemifrån.

Titta bara på Google – att panikrusa före nedstängningen för att köpa teknikprodukter som laptops och tangentbord i bulk för att säkerställa att anställda kan arbeta hemifrån är inte det bästa tillvägagångssättet. I takt med att vi inser verkligheten av att arbeta på distans under längre perioder behöver företag börja investera mer i tillhandhållandet av IT-verktyg och fråga anställda direkt vilken teknik som passar deras del av företaget, så att de enklare kan nå framgång.

Oavsett om det är dubbla skärmar, ett ergonomiskt tangentbord eller en dockningstation, måste arbetsgivare säkerställa att deras anställda är väl utrustade för att arbeta produktivt hemifrån. I en perfekt värld bör dessa verktyg erbjuda en tyst, distraktionsfri miljö, tillgodose videosamtal på en gång och begränsa fysisk ansträngning och stress.

  1. Teknik får en större roll i vårt vardagliga liv

De senaste månaderna har sett branscher som traditionellt varit motsatta förändring välkomna teknikverktyg och lösningar för att arbeta bättre digitalt. Vi har sett människor vända sig till konferensplattformar som Zoom för användning i allt från fjärruniversitetsutbildning till telemedicin och till och med den veckovisa quizzen på kvarterskrogen!

Detaljhandelsbranschen är en som tagit teknikimplementering ett steg längre med återförsäljare som utforskar hur innovationer som AR och VR kan skapa kontaktfria köpupplevelser för att tryggt locka kunder tillbaka till butikerna. Undersökningar visar att konsumenter är utrustade för att använda teknikaktiverade lösningar som självskanning eller en app som kan användas för att skanna produkter och betala för dem på plats i butiken. Detta kan vara början på en gyllene era för digital försäljning.

Det är tydligt att teknik genomsyrar nästan varje aspekt av våra liv, och nedstängningen har hjälpt oss som globalt samhälle att känna igen och uppskatta värdet av teknologi som en stödpelare i sättet vi lever på.

  1. Flexibilitet är den enda vägen framåt

I takt med att nedstängningsåtgärder släpper eller har lyfts helt, kommer vi återigen att möta en ny normal vardag – en som involverar att anställda växlar mellan att jobba hemma, på kontoret eller från platser på ett socialt distanserat sätt. Pendling kommer inte heller att se likadant ut, då skydd och mobilitet kommer att vara kritiskt i framtiden.

Några lyckligt lottade anställda jobbar bekvämt hemifrån, men många kommer att fortsätta arbeta i provisoriska förhållanden från soffor, middagsbord och till och med strykbrädor. Oavsett hur din arbetsstation ser ut kan teknik hjälpa dig skapa en befrämjande miljö att arbeta från. Du kanske inte har en idealisk uppställning hemma, men det finns många innovativa och ergonomiska lösningar på marknaden som passar små och stora utrymmen.

Att installera ett hemmakontor är dock bara den första fasen i den digitala förvandlingen av hur vi jobbar. Inom en snar framtid kommer anställda behöva byta mellan hem- och kontorsinstallationer när allt fler börjar återvända till sina kontor igen.

Anställda kommer att behöva vara flexibla och smidiga på alla sätt. De behöver vara utrustade med reseduglig teknik i takt med att vi flyttar till nästa fas av arbete. När pendlingen drar igång kommer troligtvis ett hybridbaserat och smidigt tillvägagångsätt bli populärt, som kombinerar de bästa fördelarna från distans- och kontorsarbete.

En innovativ lösning på detta är att ha ditt ”skrivbord i en väska”. Bärbara och enkla plug and play-teknikaccessoarer som tangentbord och smarta enheter kommer att göra det möjligt för anställda att arbeta effektivt, var som helst och när som helst. Teknik ska vara portabelt nog så att arbetet reser med dig, snarare än att du reser till arbetet.

Mot en bättre normal

Nedstängningen har orsakat den största påverkan de senaste åren på vårt sätt att arbeta: det markerar en brytpunkt för hur och var vi jobbar. De senaste månaderna har visat oss att vi som arbetskraft kan omfamna hemarbete och fortsätta jobba på som vanligt, vilket bevisar att en hybridstrategi kanske är den bästa vägen framåt för effektivitet, produktivitet och anställdas framtida välbefinnande.

Av Marcus Harvey, Director of B2B EMEA, Targus

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>