Finnair har valt Workdays HR-system för att stödja bolagets expansion

Finnair, flygbolaget som specialiserat sig på flygningar mellan Europa och Asien samt inom Norden, har gått live med Workdays HR-system.

Finnair har valt Workdays HR-system för att stödja bolagets expansion 1Anledningen är att förbättra sina anställdas användarupplevelse och att effektivisera HR-funktionen.

Under nio årtionden har Finnair vuxit från att vara ett litet finskt flygbolag till ett internationellt flygbolag med fokus på trafik mellan Europa och Asien. Just nu genomgår Finnair sin snabbaste tillväxtfas sedan bolaget startades. Organisationen som har 5 500 anställda räknar med att rekrytera ytterligare 1 000 anställda de närmaste åren och behöver ett starkt HR-system för att stödja sina ambitiösa planer. Finnair väljer att samarbeta med Workday för att stödja sin digitala HR-omvandling, då de lägger stor vikt på en bra medarbetarupplevelse.

De främsta anledningarna till att de valde Workday handlar om:

  • Att systemets utseende och känsla är utformat för slutanvändaren. Det är helt integrerad med Finnairs interna HR-portal och uppmuntrar och möjliggör öppenhet.
  • Fokus är på användarupplevelsen. Systemet säkerställer att personal och chefer lätt kan få tillgång till information och utföra uppgifter på resande fot från mobilen, vilket är mycket viktigt när man har anställda som reser i arbetet.
  • Möjligheten att ta vara på tiden med snabbare uppdateringar och en molnbaserad HR-lösning.

Utrullningen inkluderar ersättning, frånvaro och förmåner till företagets 5 500 anställda, som främst finns i Finland men också i totalt 20 ytterligare länder. Det var många som började använda systemet direkt då det är väldigt lätt att förstå. I fas två inkluderas Workday Talent och Advanced Compensation och framöver planerar man också att använda Workday Recruiting. Performance Management ska precis sättas igång och förväntas leda till ökat användande bland de anställda under de närmaste månaderna.

Kommentarer till nyheten:

  • Vår organisation växer och en nyckel till vår framgång är ett starkt fokus på våra anställdas användarupplevelse. Att arbeta med Workday gör det möjligt för oss att centralisera många aktiviteter i ett system som de anställda kan använda via självservice. Workday tar HR till nästa nivå och hjälper oss att stötta vår affär bättre, säger Johanna Hulkko, Head of HR services, Finnair.
  • Finnair är ett extremt väl respekterat varumärke i Norden och övriga världen. Det är otroligt viktigt att bolagets starka arv bevaras när organisationen växer och medarbetarnas upplevelse av bolaget är kärnan i detta. Vi är glada att få jobba med Finnair när de just nu genomgår en digital omvandling som grundas i ett enda HR-system som möjliggör för anställda och företagsledare att fatta välinformerade beslut, säger Mattias Bolander, regionchef, Nordics på Workday