Finsk insynsskyddad Dropbox-tjänst snart i kanalen

Imorgon öppnar Finska F-Secure en molnbaserad lagringstjänst, Younited. Det främsta säljargumentet är att användaren slipper främmande ögon på sitt lagrade material. Under Q2 kommer företagsversionen.

Younited by F-secureTjänsten som släpps imorgon är främst inriktad mot konsumenter. Men marknadchef Katrin Hargbäck berättar för IT-Kanalen att det kommer en företagsanpassad version av tjänsten under årets andra kvartal. Den kommer F-Secure-partner att kunna administrera åt sina kunder från samma portal som leverantörens övriga molnbaserade tjänster.

– Företagsversionen kommer också att ha fler funktioner för slutkunderna, som möjligheten att tilldela ett viss utrymme i tjänsten till en grupp personer som då kan arbeta med samma dokument. Den möjligheten finns inte i konsumentversionen som öppnas imorgon, säger Katrin.

I pressmeddelandet förklarar hon  att ”det är hög tid för ett europeiskt alternativ som vågar ta upp konkurrensen med jättarna. Vi kan dessutom garantera att inga underrättelsetjänster har tillgång till våra användares filer”.

Tjänsten kommer givetvis att var åtkomlig från såväl datorer som mobila enheter. Priset för konsumentversionen  är 619 kronor per år för 200 GB 500 GB kostar 949 kronor.

 

Post Comment