First Colo växlar upp bandbredden för DCI med Smartoptics öppna linjesystem

 First Colo GmbH väljer Smartoptics nylanserade lösning för Data Center Interconnect (DCI) för att knyta samman sina datacenter och möta det ständigt ökande behovet av mer bandbredd.

First Colo växlar upp bandbredden för DCI med Smartoptics öppna linjesystem 1Den nya lösningen bygger på Smartoptics flexibla DCP-M-plattform, ett öppet linjesystem för smart, flexibel 100G DWDM-konnektivitet.

First Colo erbjuder datacentertjänster och managed services till företag i Tyskland och centrala Europa. Med målet att även fortsättningsvis kunna erbjuda säkra och tillförlitliga tjänster till sina kunder valde First Colo i samband med att man uppgraderade sin server- och routerinfrastruktur att utöka ut sin DCI-kapacitet. Fokus för lösningen var att säkra en stabil, högkapacitetslänk mellan företagets två datacenter i Frankfurt.

Genom att placera PAM4-transceivrar direkt i Juniper Networks switchar och kombinera det med Smartoptics flexibla, öppna linjesystem DCP-M drar First Colo fördel av en automatiserad, kostnadseffektiv 100G DWDM-lösning.

Den kompletta lösningen har levererats av systemintegratören Xantaro i samband med att man uppgraderade First Colos infrastruktur med nya högkapacitets-switchar och routrar från Juniper Networks för att stödja 100G trafik.

Jerome Evans, VD på First Colo säger:

”Det finns inga jämförbara alternativ till Smartoptics lösning på marknaden idag. Lösningen har gett oss den 100G-konnektivitet vi behöver idag samtidigt som den är förberedd för framtidens 400ZR. Vi har fått mer än en uppgraderad anslutning mellan våra datacenter; nu har vi en färdig mall för hur vi länkar samma våra olika datacenter som vi kommer använda för alla kommande implementationer.”

Smartoptics öppna linjesystem gör det enkelt att realisera 100G-nätverk och att addera kapacitet, utan onödig hårdvara eller onödiga kostnader. Genom att eliminera komplexiteten och kostnaderna hos traditionella chassibaserade DWDM-lösningar erbjuder Smartoptics lösningar som är väl anpassade för datacenter anslutningar.

”Vår nya produktfamilj är designad för att möta behoven av flexibla, kostnadseffektiva lösningar för DCI och stadsnät. Vi är stolta över att First Colo valt våra lösningar för öppna optiska nät för anslutningen mellan sina datacenter. Det bevisar att vi är på rätt spår och utvecklar produkter som på allvar möter behovet av högkapacitetsuppkopplingar i de mest krävande miljöer”, kommenterar Smartoptics VD Magnus Grenfeldt.