Flera nya leverantörer på Captech Expo
Hem DISTRIBUTÖRCAPTECH Flera nya leverantörer på Captech Expo

Flera nya leverantörer på Captech Expo

Publicerat av: Redaktionen

[EXERTIS CAPTECH EXPO] 54 montrar, 67 varumärken och 700 besökare. Om du är på plats i Eriksbergshallen i Göteborg där Exertis Captech Expo går idag vet du vad det innebär. Det blir en hel del nyheter, hög stämning och högt tryck. Vi fångade marknadsdirektören 30 minuter innan portarna skulle slå upp. 

Mats Roosemark, Exertis Captech Expo

Mats Roosemark, marknadsdirektör på Exertis Captech.

Mats Roosemark är stressad, men inte lika uppe i varv som tidigare år. Han är marknadsdirektör på Exertis Captech och vi fångar honom en halvtimme innan mässan slår upp portarna.

– Det är första året jag kan gå omkring och se mig omkring lite så här precis innan vi öppnar, konstaterar han med ett leende.

Mässan är Sveriges största mässa för återförsäljare och går för tionde året och det firas genom att temat för kvällen är Oscars-gala. Dagstemat är följaktligen Film.

På golvet finns 54 montrar som är ”befolkade” med 67 varumärken. Det har kommit in flera nya leverantörer till distributören under året, bland annat A-Solar, Atlona, Belkin och Kingston.

Kommer vi att märka av de nya ägarna, irländska Exertis?

– Nej, inte på annat sätt än att det här är första gången vi använder Extertis-namnet. Men vi kommer att fortsätta arbeta som ett helt eget bolag så ägarbytet innebär i princip att vi kör som tidigare men med större resurser och ett större nätverk för oss, säger Mats.

Daniel Johnsson, Extertis Captech Expo

Daniel Johnsson, vd Extertis Captech.

Vd Daniel Johnsson, som står vid Kasperskys monter och (får man förmoda) beundrar deras väl genomförda westerntema, bekräftar givetvis Mats uttalande.

– Jag har ju fått en del frågor om vad jag ska göra nu. Men jag har skrivit på för tre år så innan dess blir ni inte av med mig i alla fall, säger han och skrattar.

Favoriten på mässgolvet då?

– Svårt, men Withings representerar ett spännande segment, med gadgets för hemmet och hushållet. Det ger ju en bredare marknad än rena it-produkter, samtidigt skapar det andra utmaningar när man ska gå i andra kanaler än vad it-distributörerna är vana vid, säger han.

Vi lär få anledning att återkomma till frågan.

Han och Mats räknar med att det kommer 700 besökare i år, i princip lika många som tidigare.

IT-Kanalen rapporterar från mässan under dagen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>