Flexenclosure bygger datacenter i Bogota för den colombianska teleoperatören TigoUne

Flexenclosure är en svensk expert på datacenter med tillverkning i Vara. Bolaget har nu färdigställt ett datacenter i Bogota för den Colombianska telekomoperatören TigoUne.

Det är Flexenclosure tredje order på datacentret eCentre från Millicom Group och ordern befäster Flexenclosures position på den sydamerikanska marknaden. Flexenclosure bygger datacenter i Bogota för den colombianska teleoperatören TigoUne 1

Flexenclosure etablerade sig på den sydamerikanska marknaden under 2016 när bolaget uppförde ett datacenter åt Tigo, Millicoms sydamerikanska verksamhetsgren, i Paraguay. Anläggningen är det första prefabricerade datacentret i hela Sydamerika som är certifierad enligt Uptime Institute Tier III standard.

Även den nya anläggningen för TigoUne i Bogota, möter Uptime Institute Tier III kraven, och är dubbelt så stor som datacentret I Parguay och den första i sitt slag i Colombia. TigoUne kommer att använda anläggningen för att integrera tjänster som bland annat servrar för molntjänster, applikationer, backup och dataräddning, samlokalisering, cybersäkerhet, Internet of Things (IoT), big data samt analys och olika molntjänster – både publika, privata och hybrider av båda.

”Vi på TigoUne har som åtagande att leverera bästa möjliga service till våra kunder – det är kärnan i allt vi gör. Vårt nya datacenter i Colombia är ett bevis på just detta”, säger Marcelo Cataldo, vd för TigoUne.

”Det är vårt första projekt i Colombia, vår andra eCentre-anläggning i Sydamerika och vårt tredje projekt hittills ihop med Millicom”, konstaterar David King, vd för Flexenclosure. ”Vi är mycket glada över det förtroende som TigoUne visat oss när de utsett oss till att leverera den här toppmoderna anläggningen, något som förstärker vårt samarbete med Millicom Group samtidigt som det understryker vårt åtagande på den sydamerikanska marknaden.”