Flexenclosure får ännu en order på ett eCentre datacenter i Australien
Hem Nyheter Flexenclosure får ännu en order på ett eCentre datacenter i Australien

Flexenclosure får ännu en order på ett eCentre datacenter i Australien

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska datacentertillverkaren Flexenclosure har tagit hem ännu en order på ett eCentre datacenter från en kund i Australien.

Flexenclosure får ännu en order på ett eCentre datacenter i Australien 2Det är andra gången som Flexenclosure får en beställning på ett eCentre från Australien efter genombrottsordern från telekombolaget Virtutel i december förra året.

Det nya datacentret av typen eCentre kommer att bli en central del i ett projekt för att etablera samlokaliseringstjänster inom uppkoppling åt en icke nanmgiven kund. Datacentret kommer att levereras nyckelfärdigt och vara certifierat i enlighet med Uptime Institutes Tier-klassificering. Byggnationen av centret kommer att inledas omedelbart vid Flexenclosures svenska fabrik i Vara. Det färdiga centret kommer att skeppas till Australien och beräknas vara fullt driftsatt före årslutet.

Det här är andra gången som Flexenclosure får en order på ett eCentre datacenter från en kund i Australien. Flexenclosure fick sitt genombrott på den australiensiska marknaden i december förra året i samband med att man ingick ett strategisk partnerskap med det lokala telekomföretaget Virtutel. Partnerskapet innebär att Flexenclosure kommer att bygga upp till 20 eCentre edge datacenter runt om på den australiensiska kontinenten.

Ökat regionalt momentum

“Det avgörande för att vinna den här ordern var vår förmåga att erbjuda en prövad lösning av högsta klass extremt snabbt”, sager Flexenclosures vd David King. “eCentre är dock inte bara förstahandsvalet för anläggningar där det är av stor vikt att själva etableringen går snabbt; vår förmåga att ta ansvar från ax till limpa för allt från design till tillverkning, uppförande och slutlig driftsättning är en stor konkurrensfördel eftersom det gör det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet och slippa ägna sig åt distraherande byggprojekt.”

Flexenclosure är redan en stor etablerad global aktör genom anläggandet av datacenter på fem kontinenter världen över. Det här senaste projektet ökar bolagets momentum i Asien och Stillahavsregionen efter de tidigare vunna ordrarna på eCentre från kunder i AustraliaPalauSamoaFiji och Filippinerna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>