Flexenclosure färdigställer datacenter i Ecuador för ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag
Hem Nyheter Flexenclosure färdigställer datacenter i Ecuador för ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag

Flexenclosure färdigställer datacenter i Ecuador för ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag

Publicerat av: Redaktionen

Flexenclosure har slutfört den första fasen i bygget av ett nytt eCentre datacenter i Ecuador för det globala amerikanska IT- och telekomföretaget CenturyLink.

Flexenclosure färdigställer datacenter i Ecuador för ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag 2Datacentret ligger i Ecuadors huvudstad Quito och kommer att användas av CenturyLink för att utöka deras erbjudande inom data- och molntjänster för nya och befintliga kunder.

CenturyLink är ett av USA:s största IT- och telekommunikationsföretag med kunder i mer än 60 länder världen över. CenturyLink kommer att använda det nya datacentret i Ecuador för att erbjuda tjänster inom bland annat samlokalisering, serverhotell, molntjänster och säkerhet åt sina lokala och internationella kunder. Med denna anläggning kommer CenturyLink att kunna erbjuda tillgänglighet, servicekvalitet och uppkopplingshastigheter på högsta nivå mot resten av världen.

Anläggningen kommer också att ha en mångfald av olika fiberuppkopplingar för att kunna erbjuda en datamiljö redo för återstartsplaner, back-up-tjänster och olika former av dataräddning. Det nya datacentret har designats och byggts för att möta certifieringskraven i enlighet med Uptime Institute Tier III.

Den första fasen i bygget omfattar en våning med en kapacitet på totalt 300kW, och för ett maximalt utnyttjande av byggytan kan det jordbävningssäkra centret utökas till två våningar och därigenom erbjuda plats för ytterligare 100 dataskåp. Datacentret är baserat på Flexenclosures prefabricerade och modulbaserade eCentre och har designats, tillverkats och testats i Flexenclosures svenska fabrik i Vara innan det skeppats till Ecuador. Flexenclosure har det senaste året haft stora kommersiella framgångar i Sydamerika och bolagets vd David King, ser konceptet med modulbaserade och prefabricerade eCentre som en viktig förklaring till framgångarna.

”Våra eCentre erbjuder nästan obegränsade möjligheter till flexibilitet vad gäller konfiguration och expansion”, säger Flexenclosures vd, David King. ”Det gör att våra kunder snabbt och enkelt kan växa i takt med sina affärsbehov.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>