Flexenclosure levererar ett nytt eCentre datacenter till CenturyLink i Chile
Hem Nyheter Flexenclosure levererar ett nytt eCentre datacenter till CenturyLink i Chile

Flexenclosure levererar ett nytt eCentre datacenter till CenturyLink i Chile

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska företaget Flexenclosure, specialiserat på infrastruktur för internet, har slutfört leveransen av ett datacenter till den globala IT- och kommunikationsleverantören CenturyLink i Chile.

Flexenclosure levererar ett nytt eCentre datacenter till CenturyLink i ChileCenturyLink kommer att använda detta datacenter, förlagt i Chiles huvudstad Santiago, för att utöka sina tjänster inom data- och molntjänster till befintliga och nya affärskunder, statliga myndigheter samt operatörer.

CenturyLink är USA:s näst största leverantör av kommunikationstjänster till den globala företagsmarknaden med kunder i över 60 länder. Detta nya eCentre skapar en avsevärd expansion av kapaciteten inom CenturyLinks befintliga datacenter i Santiago (kallat Premier Elite). Anläggningen kommer vara direkt länkad till CenturyLinks lokala, regionala och globala datacenternätverk. Den kommer att användas för att erbjuda tjänster inom colocation, hosting, moln, säkerhet, projektsamarbete, kommunikation och förvaltning till företagets nationella och internationella företagskunder.

–      Vi strävar efter att installera infrastruktur av högsta kvalitet och att tillhandahålla de mest innovativa lösningarna och tjänsterna till våra kunder. Genom att bygga vårt nya datacenter med prefabricerade moduler får vi en mer effektiv uppbyggnad, en snabbare implementation och en avsevärt förbättrad operationell effektivitet, säger Gabriel del Campo, Vice President of Data Centre, Security and Cloud, CenturyLink Latin America.

Den första fasen av projektet består av ett 300 KW datacenter på en våning. Anläggningen, som är motståndskraftig mot jordbävningar, kan emellertid utökas vertikalt till två våningar och därmed bereda utrymme för över 100 rack på varje våning. På så vis optimeras anläggningens yta.

–      Detta nya datacenter i Santiago är ett av många nya datacenter som Flexenclosure har levererat till kunder i Latinamerika. eCentre är det självklara alternativet för datacenter som kräver närmast obegränsad flexibilitet inom konfiguration utan avkall på framtida expansionsmöjligheter, vilket innebär att de snabbt och enkelt kan utökas i takt med företagets behov. säger David King, VD, Flexenclosure.

Det kundanpassade datacentret prefabricerades, förintegrerades och testades vid Flexenclosures produktionsanläggning i Vara innan det fraktades till Chile för slutligt färdigställande och idrifttagning på plats – med en maximering av kapitaleffektiviteten och en reduktion av installationstiden samt den övergripande projektrisken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>