Flower och Ellevio ingår strategiskt samarbete
Hem NyheterFöretagsnyheter Flower och Ellevio ingått ett viktigt strategiskt samarbete

Flower och Ellevio ingått ett viktigt strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Flower har ingått ett viktigt strategiskt samarbete med energiföretaget Ellevio som öppnar för ny verksamhet.

Flower utvecklar teknik för att stödja och påskynda energiomställningen genom att balansera ett alltmer variabelt energisystem.

Flower och Ellevio ingår strategiskt samarbete

Från vänster till höger, Stefan Krook, ordförande Flower, John Diklev, VD Flower, Johan Lindehag VD Ellevio, Kristoffer Fröjd, Affärsutvecklingschef Ellevio.

Ellevio, ett av Sveriges största elnätsbolag, har identifierat behovet av nya lösningar och ny infrastruktur och tar klivet för att möjliggöra det förnyelsebara samhället.

Energiomställningen är på många sätt speciell inte minst vidden av den. Omställningen kräver hastighet samt är komplex och kapitalintensiv. Flower och Ellevios samarbete blir en viktig ledstjärna i hur samarbete i kombinationen av snabbrörlig innovation och kunskapsintensiv kapitalallokering effektivt kan adressera nya utmaningar. 

För Flower och Ellevio blir detta en fortsättningen på en resa som startade under hösten då Flower vann Startup4Climate, en av norra Europas stösta innovationstävlingar för klimatinnovationer som Ellevio ansvarar för tillsammans med GodEl. I samband med samarbetet skjuter Ellevio även till kapital till Flower och blir en 10-procentig ägare. Tillsammans hoppas bolagen visa på förändringskraften i samarbeten och vikten av detta för att ställa om vårt samhälle och minska vår klimatpåverkan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00