Flygbolaget Amapola landar mjukt i Cygates VMware-moln
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Flygbolaget Amapola landar mjukt i Cygates VMware-moln

Flygbolaget Amapola landar mjukt i Cygates VMware-moln

Publicerat av: Redaktionen

Flygbolaget Amapola väljer Cygates Hostad VMware-moln för sin drift. Amapola är bland annat totalleverantör av flygfrakt åt Postnord Sverige. Upphandlingen gjordes i konkurrens med ett dussin leverantörer. Cygate valdes för att få bäst kostnadseffektivitet, skalbarhet och support i en svenskbaserad datamiljö utan inlåsning. IT-miljön skall vara igång hos Cygate september 2015.

Amapola flyg_3

Svenska Amapolas flotta flyger all frakt åt Postnord Sverige och vissa sträckor i utlandet åt DHL i Nord- och Sydeuropa, samt charter. Företagets sexton flygplan flyttar varje natt hundratals ton post och frakt över långa sträckor. I slutet av 2014 började man se över outsourcingen av hela servermiljön för att sänka kostnader och höja kvaliteten. Erbjudanden från ett dussin leverantörer, stora som små studerades och stora skillnader identifierades kring flexibilitet och priser.

Utifrån att man fick ett kostnadseffektivt förslag, med skalbarhet såväl upp som ned, backup och tillgång till tekniker spetskompetens dygnet runt inkluderade i en svenskbaserad datamiljö valdes Cygate Hostad VMware med tillval av några dedikerade servrar i april 2015. Andra argument var att Amapola får en miljö som man själv kan flytta in och ut ur från en stark partner med lokal närvaro.

– Posten skall alltid fram och upptid är avgörande. Här har vi fått ett avtal och en lokal partner jag är nöjd med. Full skalbarhet upp och ned samt rådgivning av kvalificerade tekniker 24/7 kommer att göra en stor skillnad för våra kostnader och möjligheter jämfört med tidigare – jag kan klicka upp och ned prestanda och kostnader efter behov. Vi räknar med betydande besparingar. Sedan är det smidigt att inte vara inlåst i en driftlösning, säger Peter Rutholm, IT-koordinator på Amapola.

– Vi är hedrade över att få Amapolas förtroende och att ha kunnat möta deras höga krav på flexibilitet, kostnadseffektivitet och kompetens. Cygate skall vara en extremt säker och kunnig IT- och driftpartner här, precis som vi redan är det för många andra samhällskritiska verksamheter, säger Niclas Alvebratt, chef för Cygates affärsenhet Cloud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>