Fokus på multicloud under VMworld
Hem VMware Fokus på multicloud under VMworld

Fokus på multicloud under VMworld

Publicerat av: Redaktionen

Under VMwares stora event VMworld, som i år hölls digitalt 6–7 oktober, presenterade bland annat VMwares CEO Raghu Raghuram företagets senaste innovationer samt den aktuella visionen och strategin.

Under sin keynote pratade Raghu Raghuram också om hur den första fasen i en verksamhets molnresa är att flytta till ett moln och börja använda applikationer som är gjorda för att köras i molnet.

Pandemin har accelererat den digitala transformationen ytterligare och nu ser vi hur verksamheter i större utsträckning använder sig av multicloud-lösningar för att kunna välja i vilket moln applikationer ska köras i baserat på specifika affärsbehov. Med hjälp av edge kan verksamheter dessutom köra applikationer och tjänster närmare anställda, data och utrustning.

Två stora nyheter under VMworld var VMware Cross-Cloud, som ska hjälpa kunder med multicloud-miljöer, och initiativet VMware Sovereign Cloud, som gör det möjligt för företag att skapa datasuveränitet och uppfylla specifika lagkrav kring datalagring.

 • Multicloud kommer att vara de kommande 20 årens digitala affärsmodell när många branscher nu helt transformeras, säger Raghu Raghuram, CEO, VMware. Det handlar inte längre om ”Cloud First” utan om ”Cloud Smart”. Verksamheter måste ha friheten att kunna välja rätt moln utifrån sina strategiska affärsmål. Med vårt tillvägagångssätt kan vi möta våra kunder där de är, och ta dem dit de vill. Vi ger varje verksamhet makten att accelerera sin innovation och avgöra sitt öde i en tid av multicloud.
 • VMware lanserar VMware Cross-Cloud
  Idag använder ett företag ungefär 500 applikationer för att driva sin verksamhet och dessa applikationer körs ofta som olika molnlösningar. 75 procent av VMwares kunder använder två eller fler publika molnlösningar och 40 procent använder tre eller fler. Att använda flera molnlösningar ökar innovationsförmågan och gör det snabbare att utveckla och lansera nya applikationer. Samtidigt finns risker för att molnsituationen blir komplex och silofierad, vilket kan sakta ner produktionen och öka kostnaderna. VMware Cross-Cloud hjälper kunder att kombinera frihet, flexibilitet och kontroll i en multicloud-miljö. Läs mer här.
 • VMware hjälper kunder att flytta till molnet snabbare och mer flexibelt

Multicloud-lösningar är vägen framåt för företag som snabbt vill transformeras. Därför lanserar VMware nya funktioner i VMware Cloud som är branschens första och enda infrastruktur för multicloud. Förbättringarna låter bland annat kunder flytta sina företagsapplikationer till molnet dubbelt så snabbt och till en lägre kostnad. Det nya initiativet VMware Sovereign Cloud hjälper dessutom kunderna att samarbeta med pålitliga och lokala molntjänstleverantörer för att uppfylla specifika lagkrav kring datasuveränitet. De första partnerna inom detta initiativ är UKCloud, OVHcloud, AUCloud, Datacom, NxtGen, Noovle, Telefonica, TietoEvry, Telmex and ThinkOn.

 • Fokus på multicloud under VMworldNya regler som Gaia-X, CLOUD Act och Schrems-II har snabb inverkan på alla typer av verksamheter både globalt och lokalt, säger Alberto Valero, Head of Private Cloud & Edge Services TietoEVRY. Vi på TietoEVRY upplever en ökande efterfrågan på nationella moln som kan säkerställa nordiska verksamheters behov och uppfylla lagkrav. Att bli nominerad som den första VMware Sovereign Cloud-leverantören i Norden gör oss stolta.

Läs mer här.

 • VMware visar hur kunder kan utnyttja möjligheterna med edge
  Verksamheter har ofta laster i flera moln, samtidigt som de utnyttjar edge för att köra applikationer och tjänster närmare anställda, data och utrustning. VMware offentliggjorde sin vision för hur kunder ska navigera kring edge och lanserade samtidigt VMware Edge, en produktportfölj som ska hjälpa verksamheter att köra, hantera och bättre säkra sina edge-applikationer oavsett molnlösning. Läs mer här.
 • VMware snabbar på användningen av Zero Trust

Utvecklingen av cyberhot kräver säkerhet som både är inbyggd och utformad på ett nytt sätt. VMware lanserade nya innovationer som ger en enhetlig säkerhet för endpoints, virtuella maskiner och containrar med en arkitektur baserad på säkerhetsmodellen Zero Trust. Läs mer här.

 • VMware underlättar modernisering av applikationer i valfritt moln

Plattformen VMware Tanzu blir gratis med nya VMware Tanzu Community Edition där kunder kan köra och hantera Kubernetes- och container-baserade applikationer över flera molnmiljöer utan kostnad. Läs mer här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>