Hem Säkerhet För tråkiga för att hackas

För tråkiga för att hackas

Publicerat av: Redaktionen

I Kasperskys senaste globala rapport More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones undersöks hur människor förändrat sitt beteende för att hantera teknikens roll i deras liv.

För tråkiga för att hackas 3Bland unga i åldern 25-34, så kallade millennials, uppger hela 37 procent att de är för tråkiga för cyberbrottslingar. 36 procent anser dock att de borde göra mer för att öka sin säkerhet digitalt – men samtidigt visar deras digitala aktivitet något helt annat.

Då många har tvingats arbeta hemifrån den senaste tiden har det gjort att de unga tillbringar nästan två (1,8) timmar mer på nätet varje dag än vad de gjorde vid årets början. Det gör att de i genomsnitt tillbringar upp till 7,1 timmar per dag online. Nästan hälften, 49 procent, säger att den ökade digitala närvaron gjort dem mer medvetna om den digitala säkerheten. Millennials tillbringar den största delen av sin digitala tid på sociala medier, men nästan två tredjedelar, 61 procent, ser även att mer nätdejting från hemmet utgör ett digitalt säkerhetsproblem för dem.

För att hantera dessa problem säger nästan hälften, 52 procent, av de tillfråga unga att de bara använder betrodda appar på de egna enheterna, från officiella webbutiker som Apple Store och Google Play. 49 procent uppger också att de regelbundet gör antivirusskanningar på alla sina enheter för att skydda sig. Lite oroväckande uppger dock 13 procent av millennials att de använt sina grannars Wi-Fi utan deras vetskap.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>