Fördelarna med nearshoring av IT-drift hos Seavus

Corona-krisen har lett till insikten att distansarbete kan ge riktigt bra resultat.

Fördelarna med nearshoring av IT-drift hos Seavus 1
Corona-krisen har lett till insikten att distansarbete kan ge riktigt bra resultat. Nu är det läge att ta steget fullt ut och låta nearshoring av IT-driften bli verklighet, säger Joakim Carlsson, försäljningschef på Seavus.

Nu är det läge att ta steget fullt ut och låta nearshoring av IT-driften bli verklighet, säger Joakim Carlsson, försäljningschef på Seavus.

Allt fler övertygas om att distansarbete kommer att bli den framtida normen för hur vi interagerar i vårt arbete.

Med konceptet Remotization har vi på Seavus utvecklat en strategi där ett team på 20-50 personer tar över hela eller delar av kundföretagens IT-drift, som mjukvaruutveckling, säkerhetsfrågor, datalagring och applikationsstyrning.

Remotization har blivit väldigt populärt

I och med Corona-pandemin har vi sett ett ökat intresse för vår verksamhet, vilket resulterat i att vi anställt ytterligare 200 IT-tekniker.

– Med vår långa erfarenhet kunde vi hjälpa våra kunder med processer och rutiner för hur man arbetar på distans med hela grupper, med tanke på att allt förändrades över en natt i mars. Det har fungerat så bra att många företag signalerat att de kommer att fortsätta arbeta så här, förklarade Joakim Carlsson.

Som försäljningschef har Carlsson under lång tid utforskat olika alternativ för att övertyga kunder om fördelarna med nearshoring hos Seavus.

– I vissa fall har det varit svårt att få dem att ändra sitt tankesätt. De har varit låsta vid att vilja ha personal och konsulter på plats. Men Corona-krisen har tvingat alla att anpassa sig.

Det finns en betydande besparingspotential med nearshoring i länder med lägre kostnader, och det är en viktig faktor med tanke på att företag har tvingats skära ned på olika kostnader under de senaste månaderna.

Vidare kan kostnaden för IT-drift genom oss halveras. En konsult i Skopje, Makedonien, eller i Belgrad, Serbien, är mycket billigare än en i Sverige, men hos Seavus kan vi även optimera arbetet för konsulten, som kan utföra flera uppgifter parallellt och på så sätt ytterligare sänka kostnaden, tillade Carlsson.

Seavus matchar din kultur och tidszon

Skillnaden mellan offshoring och nearshoring är avståndet, och att få arbetet utfört i Europa, via nearshoring, leder till många fördelar.

– Dels jobbar vi i samma tidszon, vilket underlättar kommunikationen, dels möjliggör det fysiska avståndet snabba affärsresor till alla våra kunder om behovet skulle uppstå.

Att outsourca IT-driften låter kundföretagen fokusera på sin kärnverksamhet medan rutinuppgifter läggs utanför den egna verksamheten. Genom att göra det kan de fokusera på det som genererar vinst.

Idag är vår personal utspridd på 16 olika kontor. Vår långa erfarenhet av att jobba på distans och med Remotization försäkrar att vi är sammansvetsade och drillade i arbetsmetoderna, trots det fysiska avståndet. Tack vare det är vi på Seavus effektiva för kunden redan från dag ett, speciellt med uppgifter som kräver lagarbete inom gruppen.