Sophos ”Next-Gen – Partner Roadshow 2017”
Hem Säkerhet Förebygg cyberattacken med mer än bara antivirus

Förebygg cyberattacken med mer än bara antivirus

Publicerat av: Redaktionen

Cybersäkerhet handlar om att arbeta förebyggande och att se till helheten. – Det är alltid trist att behöva sätta in larmet när inbrottet är ett faktum, kommenterar Sophos Ola Björling.

Förebygg cyberattacken med mer än bara antivirus 1

Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum

När cyberattackerna härjar som värst hörs ganska ofta kommentarer som ”men jag har ju antivirus!?”. En stor andel av de som drabbas av attacker har mycket riktigt antivirusskydd installerat. Problemet är att det inte räcker.

– Antivirus är en bra plattform som ger ett grundläggande skydd men för att möta dagens hot krävs mer än så. I många fall hade det hjälpt med ett kompletterande program som kan upptäcka onormala uppkopplingar och överföring av data. Sophos Intercept X är den typen av program som kan upptäcka angrepp där antivirusprogram inte hjälper. Dessutom stoppar Intercept X angreppet innan det gör någon skada, kommenterar Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum.

– Få människor köper en bil utan ABS, antispinn, bilbälten och en hel del andra säkerhetsfunktioner. Av någon anledning är vi inte lika medvetna när det gäller att skydda vår information. Med tanke på att det i dag finns en hel industri som arbetar genomtänkt och professionellt med att genomföra olika dataintrång borde vi inte stanna vid att se ett uppdaterat antivirusprogram som en försäkring mot utpressningsprogram och andra cyberbrott, säger Ola Björling.

Sätt inte in larmet efteråt
– När din hårddisk krypterats av utomstående och du krävs på pengar för att få tillbaks viktiga dokument och fotografier handlar det inte om vilket antivirusskydd du har. Att betala ger heller inga garantier och främjar dessutom bara fler angrepp. Som tillverkare av säkerhetslösningar uppmanar vi därför alla datoranvändare att här och nu tänka ett extra varv kring det egna skyddet. Det är alltid trist att behöva sätta in larmet när inbrottet är ett faktum, avslutar Ola Björling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>