Första hjälpen vid driftstopp

Digital Service Assistant förenklar feldiagnostiken och ger snabb service

Första hjälpen vid driftstopp 1
Appen för alla installerade Rexroth-kontrollsystem: Digital Service Assistant hjälper dig att reducera driftstoppstiden.

Genom att tillåta trådlös åtkomst till felminnet för alla maskiner utrustade med Rexroth-kontrollsystem gör den nya appen Digital Service Assistant (DSA) från Bosch Rexroth det lätt för slutanvändare att få hjälp när service behövs. Appen identifierar komponenter och gör det möjligt att beställa reservdelar eller att reparationer görs ännu snabbare. Som en modulbyggsten kan OEM:er integrera appen i sina servicekoncept.

Vanligtvis utför underhållsteknikerservice på maskiner som tillverkats av olika tillverkare under olika produktionsår. Varje maskin har sitt eget användargränssnitt och diagnostiska menyer. Bosch Rexroth gör det nu enklare att underhålla sådana heterogena maskiner tack vare Digital Service Assistant. Med denna app, för mobila enheter, kan underhållsarbetare trådlöst läsa felmeddelanden och serviceinformation för alla installerade Rexroth-kontrollsystem.

Med en knapptryckning kan de kontakta lokala Bosch Rexroth-servicespecialister och, om så behövs, vidarebefordra all relevant information till dem. Som ett resultat kan komplexa problem lösas snabbt och driftstoppstiden för maskinen minskas.

Appen eliminerar behovet av att göra tidsrelaterad research för att identifiera defekta komponenter. Underhållstekniker tar helt enkelt fram den elektroniska namnskylten för komponenterna eller skannar en QR-kod eller det individuella serienumret. De kan sedan snabbt beställa relevant reservdel medan de fortfarande är vid maskinen eller skapa en reparationsbegäran.

Appen är tillgänglig i svenska App Stores för smartphones och surfplattor. Efter installationen definierar användarna i maskinernas PLC:er vilken data som ska läsas ut. För att säkerställa datasäkerhet är anslutningen till maskinen krypterad och appen har inga skrivrättigheter.

För tillfället är appen enbart tillgänglig för elektriska driv- och styrsystemsprodukter. Under 2020 kommer produkter inom industrihydraulik även att anslutas till appen.