Första surfplattan för oljeborrplattformen här (eller inte)
Hem PRODUKT NYHETER Första surfplattan för oljeborrplattformen här (eller inte)

Första surfplattan för oljeborrplattformen här (eller inte)

Publicerat av: Redaktionen
Panasonic Toughpad 4K UT-MA6

Panasonic Toughpad har en skärm på 20 tum, väger 2,54 kg och har en tjocklek på 12,5 mm. Och ska som namnet antyder klara lite hårdare tag.

Panasonics senaste 20-tums Toughpad har snarast monsterprestanda och ett rejält hölje för att klara lite hårdare tag. Målgruppen är inte oväntat fältarbetare med behov av rejäl datorkraft. 

Den är på många sätt rent löjlig, Panasonics nya surfplatta. Bara storleken får en att höja på ögonbrynen. Hur många kunder frågar efter en platta på 20 tum? Och priset gör inte manicken mer lättsåld precis. Över 5 000 Euro föreslår Panasonic.

Men det är inte plattan som är löjlig. Utan i så fall betraktaren. Panasonics Toughpad är det tuffaste man kan ha. Och det är precis därför den har skapats. Maskinen är tänkt för killar och tjejer som inte ägnar dagarna åt småpladder vid kaffemaskinen, rastlöst vägande på kontorsstolen eller buttert muttrande i rusningstrafikens stillastående bilköer. Den är tänkt för typerna som verkligen arbetar. Typ snubbar som beger sig på uppdrag rätt ut i vrålande Nordsjön till norska oljeborrplattformar. Och som väl på plats behöver kunna visa ritningar eller kopplingsscheman eller vad det kan vara, i A3-format. På paddan. Tuffpaddan, i det här fallet.

Maskinen heter Toughpad 4K UT-MA6. Den har alltså en skärm på 20 tum, en Intel Core i7-processer på 2,1 GHz, stöd för grafikstandarden Open GL och ett arbetsminne på 16 gigabyte. Så här skriver tillverkaren i pressmeddelandet:

Toughpad 4K UT-MA6 erbjuder en enastående upplevelse och detaljrikedom med 4K-skärmen, som har fyra gånger bättre upplösning än traditionell HD (3840 x 2560 pixlar). Tack vare ett bildförhållande på 15:10 kan nu 95% av ett A3-dokument få plats på skärmen, vilket innebär att stora bilder, ritningar och annan multimedia kan visas upp i nästintill full storlek.

Trots de generösa specifikationerna och yttre måtten väger plattan inte mer än drygt 2,5 kg och har en tjocklek på 12,5 mm. När det gäller dess tålighet visar det sig förvisso vid en närmare granskning av informationen att apparaten bara klarar ett fall på 76 centimeter – och då under förutsättning att den landar på baksidan. Och pressinformationen avslöjar inget om hur den skulle klara en rytande Nordsjö.

Förmodligen rör det sig trots allt inte om någon hjälteplatta av den dignitet som vi först trodde. Men en rejäl, kraftfull surfplatta för krävande typer är det i vilket fall som helst.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00