Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt!
Hem Säkerhet Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt!

Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt!

Publicerat av: Redaktionen

Fortinets uppskattade plattform för cybersäkerhet – Fortinet Security Fabric – är ett exempel på den helhetssyn som de har när de skapar effektiva lösningar som skyddar moderna och komplexa IT-miljöer.

Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt! 1

Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt!

Den tid då Fortinet endast förknippades med brandväggar och liknande punktinsatser för att skydda IT-miljöer är sedan länge förbi.

En orsak till Fortinets fortsatta framgångar är att de har varit duktiga på att förädla sitt utbud av lösningar. Det gör att de sedan flera år har en helhet i sin portfölj.

En av många styrkor i Fortinet Security Fabric är att det är ett helt öppet ekosystem, vilket innebär att många andra välkända IT-företag kan ingå som en del av helheten. Två exempel på det är Symantec och VMware. Faktum är att fler än 250 olika externa aktörer är integrerade i det öppna ekosystemet. Ett imponerande antal.

En förklaring till deras framgångar är Fortinets starka tro på öppenhet och transparens när det gäller såväl partnerskap som tekniska lösningar.

IT-säkerhetens variant av All Inclusive

Vad är det då som gör Fortinet Security Fabric till en intressant och smidig säkerhetslösning för både små och stora organisationer?

Till att börja med kan vi konstatera att det inte är en produkt, men heller inte en licens. Det är ett koncept. Det handlar om att dela data på ett säkert sätt och hela tiden ha en mycket bra överblick av vad enskilda enheter gör i ditt nätverk.

Om en användare får problem med sin uppkopplade enhet kan de enkelt hitta den i nätverket och få en bra visibilitet över hur den mår. De kan också se vad enheten kör för operativsystem och applikationer samt vilka versioner. Det håller FortiClient reda på.

FortiGate i sin tur håller koll på vilka den kommunicerar med och gör en löpande riskanalys mot aktuella hotbilder. Klientskyddet är en framgångsfaktor i Fortinet Security Fabric. Det är en mycket viktig del av den totala IT-säkerheten i och med att väldigt många nu arbetar från andra platser än kontoret.

Om du vill ha en pålitlig förbindelse från till exempel hemmet eller en publik plats, kan du med hjälp av SD-branch enkelt sätta ihop en säker lösning baserad på FortiClient. En kund som sitter med ett stort antal uppkopplade enheter kan dessutom få hjälp med en tydlig, grafisk och informativ överblick, en Single Pane of Glass, som visar hur alla uppkopplade enheter mår. Hela lösningen är dessutom skalbar.

Hela tanken med Fortinet Security Fabric är att du ska få en samlad bild av ditt nätverk på ett enda ställe. Kopplat till det finns möjligheten att enkelt ta fram rapporter för compliance med mera.

Sist men inte minst så finns det ett stort utbud av så kallade ”Fabric-Ready partners” som tillhandahåller ett antal olika nyttiga funktioner som inte nödvändigtvis behöver vara Fortinet-baserade. Detta tack vare att Fortinet Security Fabric kommunicerar med ett öppet API, helt i linje med den öppenhet som är en av grunderna för konceptet.

Samma öppna tänk som i ”Fabriken”

Fortinet Security Fabric – En säker lösning med extra allt!I år är det drygt 10 år sedan Exclusive Networks och Fortinet startade sitt samarbete i Sverige, vad som skulle visa sig bli, ett mycket framgångsrikt samarbete.

Vad är då hemligheten bakom den lyckade affärsrelationen?

Vi frågar Patrik Tamker, VD på Exclusive Networks i Sverige, som börjar med att lyfta fram att båda företagen delar samma grundvärderingar avseende synen på kundnytta samt hur man går till väga för att lösa kundernas behov.

”Det är alltför ofta som fokus hamnar direkt på lösningen när till exempel en kund och en leverantör pratar med varandra. På Exclusive Networks börjar vi alltid i andra änden och detsamma gäller för Fortinet. Det innebär att vårt gemensamma fokus inledningsvis är att säkerställa att vi verkligen har en korrekt problembeskrivning innan vi börjar titta på olika lösningsalternativ”, inleder han och fortsätter.

”Vi har haft förmånen att arbeta nära och tillsammans med Fortinet, under en lång tid, vilket innebär att vi verkligen kan deras produkter utan och innan”, avslutar Patrik.

Läs mer om Exclusive Networks här:https://www.exclusive-networks.com/se/vendors/fortinet/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>