Fortsatt lönsam tillväxt och kompetensförflyttning
Hem Trender Fortsatt lönsam tillväxt och kompetensförflyttning

Fortsatt lönsam tillväxt och kompetensförflyttning

Publicerat av: Redaktionen

ateaAtea Sverige gör ett starkt resultat även under det tredje kvartalet 2015. Både hårdvara och mjukvara går fortsatt bra samtidigt som nya områden växer. Omsättningen under det tredje kvartalet blev 2 224 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 78 miljoner kronor.

– Våra kunder fortsätter att investera i en hybrid it-infrastruktur för att dra nytta av digitaliseringens fördelar att effektivisera verksamheten och skapa nya affärer, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Affärsvolymen under det tredje kvartalet ökade med 13 procent, vilket är tre gånger högre än IDC:s prognos för 2015. Samtliga affärsområden visade tillväxt. Omsättningen för mjukvara ökade med 24 procent och hårdvaruförsäljningen med 15 procent. De starkaste bakomliggande orsakerna är fortsatt hög efterfrågan på mobila lösningar och funktionstjänster samt att allt fler kunder investerar i egen molnbaserad teknologi.

När verksamheten efterfrågar nya tjänster ställer det andra krav på företagens it-avdelningar. Det driver på transformeringen mot nya arbetssätt och molnbaserade leveransmodeller som i sin tur skapar utmaningar för säker informationshantering.

– Vi ser en ökning av efterfrågan på specialistkompetenser inom områden som självservice, säkerhet och identitetshantering. Det är en naturlig trend då användarna, på ett enkelt sätt, måste kunna identifiera sig och säkert få tillgång till rätt information, oberoende var de befinner sig och var it-tjänsten produceras, säger Carl-Johan Hultenheim.

Omsättningen ökar till 2 224 miljoner kronor, att jämföra med förra året då omsättningen uppgick till 1 972 miljoner kronor. Ateas resultat (EBITDA) tredje kvartalet blev 78 miljoner kronor jämfört med 51 miljoner kronor föregående år.

– Vår affärstillväxt innebär att vi kontinuerligt kan investera i utvecklingen av nya tjänster och kompetensområden, vilket framförallt sker inom funktionstjänster som avlastar och stödjer våra kunders it-organisationer, säger Carl-Johan Hultenheim.

Ateakoncernen
Omsättningen för Ateakoncernen blev under det tredje kvartalet 5 957 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 15 procent jämfört med samma period 2014 och EBITDA ökade till 214 miljoner norska konor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>