Fortsatt tillväxt för Workday

Oracle och SAP utmanaren Workday presenterade nyligen ett kvartal med fortsatt tillväxt.

Företaget har fått in stora viktiga kunder som Siemens och Shell och har dessutom fått flera utmärkelser från välrenommerade analyshus som Gartner och Forrester.Fortsatt tillväxt för Workday 1

Konkurrensen inom molnbaserade mjukvaror har tagit fart på allvar. Nyligen gick Oracle ut med att de anställer 5000 personer i USA och 1000 personer i Europa för att bygga ut sin verksamhet inom molnmjukvara. Samtidigt fortsätter utmanaren Workday att växa.

Workdays intäkter ökade under kvartalet med 41 procent jämfört med förra året till 525,3 miljoner dollar. Abonnemang intäkten ökade med 42 procent till mer än 434 miljoner, jämfört med förra året.

Workday har bland annat märkt av en tillväxt i Europa där de nyligen fått viktiga avtal med globala företag som Siemens och Shell.  Både Shell och Siemens var tidigare kunder till Workday-konkurrenten SAP.

Under kvartalet har Workday dessutom fått flera utmärkelser från välrenommerade analysföretag som Gartner och Forrester.

I en rapport som publicerats av Forrester Research får Workday högsta resultat inom strategikategorin och har fått högsta resultat inom 16 kriterier som bland annat affärsvision, användarvänlighet och mobilitet.

Workday hamnar också i ledarposition i Gartners Magic Quadrant för personalsystem i molnet för mellanstora och stora företag, för andra året i rad.

Och nyligen hamnade Workday i ledande position i Gartners Magic Quadrant för molnbaserade ekonomisystem för medelstora, stora och globala företag.