Fortsätter att expandera inom webbutveckling och Episerver

För att möta kundernas ökade behov och bibehålla en hög kvalitet i leveranserna har Visma förvärvat nearU.

Båda företagen är sedan tidigare Premium Partner med Episerver, vilket är den högsta nivån på partnerskap. Förvärvet stärker positionen inom webbutveckling och Episerver.Fortsätter att expandera inom webbutveckling och Episerver 1

Visma har länge levererat webblösningar baserade på plattformen Episerver och genomförde så sent som 2016 ett första förvärv inom området. Förvärvet av nearU innebär att Vismas affärsområde inom webb och Episerver nästintill dubbleras och kommer att bestå av nära 50 medarbetare. Affären är en viktig del i den strategiska satsningen att bli Nordens främsta leverantör av webblösningar baserade på Episerver.

– Både Visma och nearU har en gemensam grundsyn kring kärnområden som nöjda medarbetare, ett stort engagemang för våra kunder samt en stark vilja att alltid leverera hög kvalitet. Båda företagen har alltid haft ett stort teknikfokus, vilket vi kommer att fortsätta att ha. Förvärvet stärker oss även i vår satsning på e-handel baserad på plattformen Episerver Commerce, där vår styrka är att leverera och förvalta större komplexa lösningar, säger Gustaf Snöbohm, affärsområdeschef webb och Episerver på Visma Consulting.

– Det här var ett naturligt steg för oss. Visma och nearU har en liknande företagskultur och värdegrund vilket är viktigt för ett relativt litet och personalägt bolag som vi. nearU har de senaste åren levererat flertalet stora och framgångsrika projekt, men det är svårt att organiskt växa i den takt som då krävs. Genom samgåendet får vi möjlighet att fortsätta att göra det vi drivs av – att jobba nära våra kunder och varje dag göra deras webbplatser bättre, säger Jörgen Johansson, vd på nearU.

– Med detta förvärv tar Visma ytterligare ett steg mot visionen att bli Nordens främsta leverantör av Episerverlösningar. Vi siktar även på att växa ytterligare på de orter vi redan är etablerade – Stockholm, Uppsala, Gävle och Vilnius – och ser fram emot att anställa fler toppkonsulter, säger Gustaf Snöbohm.