Hem Nyheter Förväntningar inför ITARC 2019

Förväntningar inför ITARC 2019

Publicerat av: Redaktionen

Jessica Cedberg Wodmar och Daniel Akenine är tillsammans moderatorer för andra året i rad och vi har frågat dem kring deras förväntningar på konferensen och vad årets tema ”förtroende” betyder för dem.

Förväntningar inför ITARC 2019 2

​Jessica Cedberg Wodmar och Daniel Akenine är moderatorer på ITARC 2019

Vad har ni för förväntningar på årets konferens?

– Att som alltid få ta del av spännande samtal med andra och få höra mer om vad som är på gång, svarar Daniel.

Jessica håller med och lägger till att hon är mycket nyfiken på att höra om vad de olika experterna och företagen ser vad de kan få ut av förtroende och hur de kommer växla upp för att möta den ökade efterfrågan.

Vad betyder ”förtroende” för er?

– I samhället i stort är det brist på förtroende just nu, men behovet är stort. Något som byggs upp och som måste förvaltas för att växa och bestå. Utan förtroende blir det mycket svårt att få utväxling på allt sitt slit, berättar Jessica.

Daniel inflikar med att förtroende är något som man bara kan förtjäna över tid.

Är det någon talare eller workshop ni tycker verkar vara extra spännande?

– Under dag 1 kommer Jessica och jag ha frågesport med publiken. Det är alltid spännande, svarar Daniel.

Jessica forstätter:

Talarna håller världsklass och publikens frågor är alltid smarta, så detta är dagar av intensivt roligt lärande som jag ser fram emot.

Varför ska man delta på ITARC 2019?

– Det pågår en debatt i samhället om vem som ska ta ansvar för oavsiktliga konsekvenser av teknik. Detta kommer bli en fråga för framtidens IT-arkitekter, berättar Daniel.

– Denna konferens visar på vad som ligger i framkant, svarar Jessica och avslutar med att hon är imponerad av hur branschen öppet berättar hur dessa utmaningar kan mötas.

Jessica Cederberg Wodmar, hållbarhetscoach och kommunikationsexpert. Leder Veckans Affärers Hållbarhetspodd och är 2016 & 2017 & 2018 utnämnd till en av “101 Hållbarhetsmäktigast i Sverige”. Med över 25 års erfarenhet från statlig, kommunal, privat och frivillig sektor nationellt och internationellt är hon en flitigt anlitad talare och moderator. Författare till böckerna ”50 myter om hållbarhet” 2018, “Hyfsat Hållbar” 2014 och “Klimatkoden” 2009. Jessica har tilldelats utmärkelsen “Årets Inspiratör 2010″ av tidningen leva! och tillhör “Näringslivets 150 superkommunikatörer” samt ”power kvinna” av tidningen Tara 2019

Daniel Akenine är fysiker, föreläsare, författare och tidigare hjärnforskare på Karolinska Institutet. Han arbetar som teknik- och säkerhetschef på Microsoft och blev 2015 utsedd till en av världen främsta experter inom IT-arkitektur. Daniel är också en romanförfattare med den senaste boken ”11 gram sanning” om hur ”fake news” kan användas för att manipulera vår värld.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>