Förvärv inom Cyber Security

Ingram Micro utökar sin ledande position inom Cyber Security genom förvärv av Abbakan i Frankrike.

Förvärv inom Cyber Security 1
Jean-Charles Vasseur, CEO Abbakan / Alain Monie, CEO Ingram Micro / Franck Navarro, VD Abbakans / Sophie Deleval, VD Ingram Micro France

Förvärvet är en del av en global expansionsplanför attvara ledande inom Cyber Security.

Ingram Micro tillkännagav i förra veckan att de har ingått ett avtal om att förvärva franska Cyber Security VAD Abbakan, som en del av expansionen av Cyber Security-verksamheten i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Förvärvet av Abbakan expanderar Ingram Micros nätverk av systemintegratörer och telekomföretag i Frankrike.

Sophie Deleval, VD för Ingram Micro France, berättar:

“Detta förvärv bekräftar utvecklingen vi initierade för två år sedan för att stärka vår möjlighet att stödja våra partners i deras verksamhet och att vara relevanta och hållbara. Abbakans och Ingram Micros team kommer att kombinera sin expertis, dynamik och engagemang för att ge ett konkurrenskraftigt erbjudande till den spännande marknad vi arbetar på.

Abbakan är en ledande leverantör av värdeadderande tjänster inom Cyber Security. Företaget tillhandahåller Cyber Security lösningar genom ett nätverk av partners över hela landet från sitt huvudkontor i Paris och kontor i Lille, Lyon, Toulouse och flera andra platser. Abbakans nuvarande kunder kommer också ha tillgång till Ingram Micros bredare portfölj av säkerhetslösningar och nätverk av experter.

Vi är glada att samarbeta med Ingram Micro, ett av de största multinationella företagen med ett tydligt fokus på behovet inom cybersäkerhet, säger Jean-Charles Vasseur, CEO på Abbakan. Abbakans VD Franck Navarro tillägger: “Detta kommer att stärka våra resurser och bredda vår räckvidd över hela Frankrike och genom vårt globala fotavtryck ge våra befintliga leverantörer och kunder ett starkare stöd.

Ingram Micro Senior Vice President och Chief Executive META & Cyber Security EMEA, Dr Ali Baghdadi kommenterar avtalet så här:

Cyber Security har hög prioritet för Ingram Micro. Ett av våra globala initiativ är att inrätta Centers of Excellence (COE) över hela världen och detta strategiska förvärv ger oss möjlighet att ytterligare förbättra vårt mervärdeerbjudande, samtidigt som vi utvidgar vårt fotavtryck inom Cyber Security i Frankrike och resten av EMEA.

Abbakan kommer behålla sin nuvarande ledning och team som en del av den utvidgade Ingram Micro-verksamheten i Frankrike. Transaktionen, som är föremål för sedvanliga regler och andra stängningsvillkor, förväntas stängas under 3:e kvartalet 2019.