Foxway förvärvar DCC
Hem NyheterHållbarhet/Miljö Foxway förvärvar DCC

Foxway förvärvar DCC

Publicerat av: Redaktionen

Foxway meddelar idag att företaget förvärvar Dansk Computer Center A/S (“DCC”), ett marknadsledande företag inom remarketing av ny och återanvänd IT-utrustning.

Köpet är ett viktigt strategiskt steg mot att ta den ledande positionen i Europa inom cirkulär IT.

Foxway har haft en kraftig tillväxtresa under de senaste åren och är idag en av de största specialisterna inom cirkulära IT-tjänster i Europa. Företaget har en omsättning på närmare 4 miljarder kronor och över 900 anställda i sju länder.

DCC är en av Europas största distributörer av cirkulära IT-produkter. Företaget har en omsättning på 1 miljard kronor och över 100 anställda i Danmark, Sverige, Tyskland, Spanien och Lettland. Huvudkontoret ligger i Hinnerup (Aarhus), Danmark. Genom uppköpet stärker Foxway sin position ytterligare på såväl den nordiska som den europeiska marknaden inom inköp, återanvändning och reparation av IT- utrustning.

– Vi är glada att kunna välkomna DCC till Foxway Group. DCC stärker vårt erbjudande inom cirkulära IT-lösningar och ger oss en solid bas i Europa för tillväxt. Den danska marknaden är en utmärkt plats för oss att öka vår existerande affär och utifrån den nå ut till resten av Europa, säger Martin Backman, Koncern-VD för Foxway.

Foxway förvärvar DCC

Martin Backman, Koncern-VD för Foxway

Efterfrågan på hållbara datorer förväntas öka kraftigt de kommande åren. En ökad miljömedvetenhet i samhället har bidragit till ett ändrat köpbeteende även hos företagen. Det ger företag som Foxway stora möjligheter att expandera sitt erbjudande till nya marknader. IT Asset Disposition (ITAD) och IT Asset Management (ITAM) är viktiga nyckelfaktorer för livscykelhantering av IT-hårdvara och därmed hållbarhet och där har Foxway en ledande roll i Norden.

-Jag ser fram emot att göra DCC till en del av Foxway Group. Tillsammans representerar vi en stark kraft inom hållbar IT. Våra partners och kunder kommer även fortsättningsvis att förses med kvalitativa produkter och lösningar och samtidigt få tillgång till en bredare uppsättning av cirkulära IT-tjänster. Det här utgör en vändpunkt inte bara för det gemensamma företaget utan för hela branschen, säger Kent H. Jeppesen, VD på DCC.

Transaktionen förväntas slutföras under första kvartalet 2022 efter sedvanlig fusionskontroll och godkännande av myndigheter.

Houlihan Lokey bistod som finansiell M&A-rådgivare och Hansen Advokatbyrå som legal rådgivare för Foxway. Due diligence utfördes av PwC (finansiell och skatt) och Gorrissen Federspiel (legal). Säljarna representerades av Atrium Partners som finansiell M&A-rådgivare och Bech-Bruun som legal rådgivare.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00