Hem Nyheter Foxway förvärvar spanska Redeem

Foxway förvärvar spanska Redeem

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska it-koncernen Foxway har förvärvat spanska återvinningsspecialisten Redeem.

Foxway förvärvar spanska Redeem 3Transaktionen är en viktig del i Foxways strategi att bli en ledande specialist inom återanvändning, reparation och inköp av ICT-produkter i Europa.

Foxway tar ett nytt och viktigt steg på vägen mot att bli en av Europas största specialister på återanvändning, reparation och inköp av ICT-produkter (informations- och kommunikationsteknologiska produkter).

Förvärvet av Madrid-baserade Redeem innebär en fusion av två nyckelaktörer inom den cirkulära ekonomin. Härigenom kan de förena sina tjänster och skapa nya innovativa lösningar för att säkerställa att ICT-produkter används under en längre tid och på ett bättre sätt.

– Vår ambition är att vara den mest hållbara IT-partnern för globala företag som vill förbättra hela livscykelhanteringen för sina ICT-produkter. Genom den här satsningen på Sydeuropa får vi många nya högkvalificerade kollegor och kan ge våra kunder en bättre service. Det är en stor dag för alla anställda i Foxway-koncernen och vi ser fram emot ett nära samarbete med våra nya kollegor i Madrid, säger Foxways vd Martin Backman.

Foxway omsätter mer än 3 miljarder kronor varje år och sysselsätter mer än 600 specialister. Företagets största avdelning ligger i Estland och sysselsätter mer än 50 procent av alla anställda. Därmed utgör också reparation och återanvändning av ICT-produkter den största delen av Foxways verksamhet.

Enligt World Economic Forum (WEF) blir företag, regeringar och medborgare runt om i världen alltmer medvetna om de utmaningar som vår ohållbara resursanvändning leder till. WEF konstaterar att över 92 miljarder ton materia har utvunnits och förädlats under 2019, vilket bidragit till närmare hälften av de globala koldioxidutsläppen. EU har uppgett att 25 miljoner ton e-avfall från hemelektronik som datorer, surfplattor och tv-apparater skapades globalt under 2018. Endast 35 procent av e-avfallet rapporteras och återvinns, officiellt.

– Den cirkulära ekonomin kommer att bli ett av de största globala affärssegmenten där reparation och återanvändning av ICT-utrustning utgör en viktig del. På Foxway hittar vi värden där andra inte ser möjligheterna. Vi hjälper våra kunder att bli mer hållbara genom att ge begagnade datorer, servrar, surfplattor och mobiltelefoner ett andra liv, säger Martin Backman.

Genom förvärvet av Redeem ska Foxway vidareutveckla erbjudandet i Spanien genom att utnyttja alla de kunskaper som Foxway-teamet kan bistå med. Foxway i Spanien består av 40 anställda, där 33 av dem är mycket skickliga tekniker. Företaget har två starka marknadspositioner: Reparationer av mobila enheter för Vodafone samt reparation och inköp av IT-utrustning.  – Det är spännande tider för oss. Vi tror starkt på den här bolagsfusionen och förväntar oss en stark tillväxt i den här branschen, som drivs av en ökad efterfrågan från kunderna att erbjuda återköpstjänster och renoverade enheter till marknaden, säger Raul Ortiz, vd för Foxway i Spanien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>