Foxway köper Greentech och stärker sin position inom hållbara IT-lösningar i Europa
Hem NyheterHållbarhet/Miljö Foxway köper Greentech och stärker sin position inom hållbara IT-lösningar i Europa

Foxway köper Greentech och stärker sin position inom hållbara IT-lösningar i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Foxway har förvärvat det ledande norska företaget inom återanvänd IT-utrustning Greentech AS (”Greentech”).

Uppköpet är en viktig del i Foxways strategi att bli Europas ledande specialist inom hållbara IT-tjänster.

Med en omsättning på över 3 miljarder kronor och mer än 700 medarbetare fördelat på kontor i bland annat Norden, Tyskland och Spanien, har Foxway haft en kraftig tillväxtresa de senaste åren. En del av framgången är Foxways unika affärsmodell där hela produktens livscykel hanteras inom företagets väggar. Greentech är den största återförsäljaren av återanvänd IT-utrustning i Norge med en omsättning på 105 miljoner kronor och mer än 100 000 återanvända enheter i 2020.

-Vi är väldigt glada att kunna välkomna så många erfarna ITAD-experter till Foxway. Förvärvet ger oss en ännu större möjlighet att växa på den europeiska marknaden då Greentech är kända för sin höga kvalitet och att vara pionjärer inom återanvänd elektronik och återtag i Europa, säger Martin Backman, vd på Foxway Group.

Foxway och Greentech kommer tillsammans rikta sig till företag, skolor och den publika sektorn. Greentech är även den största handelsplatsen för begagnad IKT-utrustning (informations- och kommunikationsteknik) i Norge, vilket är ytterligare en kanal som kommer att bidra till Foxways tillväxtresa på den nordiska marknaden.

-Tillsammans med våra kunder strävar vi varje dag efter att komma närmare koldioxidneutralitet inom IT-sektorn. Med Greentech är vi ännu bättre positionerade att leda banbrytande hållbar och cirkulär förändring i vår bransch, uppmuntra kunder att fatta bättre upphandlingsbeslut och påverka skapandet av ännu mer hållbara affärsmetoder, säger Martin Backman.

Greentech både reparerar använd elektronik och säljer den vidare genom sina egna kanaler eller via andra återförsäljare. Sedan starten 1995 har företaget växt till att bli en välkänd ITAD-leverantör i såväl Norge som övriga Europa.

Foxway köper Greentech och stärker sin position inom hållbara IT-lösningar i Europa– Både jag och teamet ser fram emot att bli en del av Foxway. Tillsammans representerar vi en superstark kraft inom hållbar IKT och missionen som Greentech satte upp 1995 kommer att fortsätta i en ännu större skala. Våra partners och kunder kommer även framöver att erbjudas högkvalitativa produkter och lösningar, men nu från en ännu bredare produktportfölj, säger Steinar Aune, vd och grundare av Greentech.

Detta är det andra strategiska uppköpet som Foxway genomfört på kort tid. I maj 2021 förvärvade Foxway det tyska företaget Flip4 GmbH vilket stärkte koncernens position på den en av största marknaderna för cirkulära IT-lösningar i Europa.

GCA Altium agerade som finansiell M&A-rådgivare för köparen och Hansen Law har varit legala rådgivare under processen. Due diligence utfördes av BDO Norge och Thommessen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00