Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar
Hem Kvinnor på Kanalen Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] För sju år sedan startades Sigma Smart Women Society (SSWS) – ett kvinnligt nätverk inom IT- och teknikbranschen.

Framgångsrika kvinnor på Sigmas nätverksträffar

Vårens talare. Rad 1: Miriam Márkus-Johansson, Ulrika Ahlqvist, Linda Vrbanac, Leyla Sarac. Rad 2: Sara Sterner, Ishtar Touailat, Catarina Englund, Johanna Palmér. Rad 3: Sara Ådahl-Aggebäck, Anna Crona, Louise Dyrendahl, Teresa Afonso Leimdörfer.

Med syfte att stärka kvinnor i en mansdominerad bransch har nätverket blivit en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte med kvinnliga förebilder. Första träffen hölls i Göteborg och blev en omedelbar succé som lockade närmare 200 deltagare. Sedan dess har nätverket vuxit ordentligt. SSWS finns idag på sex orter och samlar upp emot 1800 kvinnor varje år.

Vårens talarlista lockar med många namnkunniga kvinnor och när inbjudningarna nu börjat gå ut till eventen strömmar anmälningarna in, något som inte förvånar arrangören.

–Vi är otroligt glada att kunna bjuda på en mycket stark talarlista till vårens träffar. Det finns ett enormt intresse att möta och inspireras av framgångsrika kvinnor och den bollen har vi fångat, säger Beatrice Silow, som är kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting, tillika initiativtagare till SSWS. Det känns extra roligt att vi har både lokala förebilder och kvinnor som är välkända över hela landet. En mycket bra mix som visar hur många framgångsrika kvinnor det finns i Sverige och som förtjänar att både synas och höras mer.

En av de mest kända talarna är Ishtar Touailat, som medverkar på SSWS i Karlskrona. Hon är känd både innanför och utanför Sveriges gränser har bland annat utsetts till Supertalang, Årets IT-kvinna och en av Näringslivets mäktigaste kvinnor samt Framtidens kvinnliga ledare, för att nämna några av alla utmärkelser.

Till SSWS i Helsingborg kommer Catarina Englund, Global Sustainability Innovation Manager inom IKEA Group och i Linköping talar Johanna Palmér, VD för Östsvenska Handelskammaren och Årets ledare 2018.

SSWS i Göteborg inspireras av Miriam Márkus-Johansson, VD på Miljöbron, och Ulrika Ahlqvist, grundare av Hjärnberikad, som tillsammans belyser hållbarhet ur två perspektiv.

SSWS i Stockholm ger Star for Life-kören ett smakprov från sin bejublade turné innan talarna Leyla Sarac, grundare av DigitalTolk, och Teresa Afonso Leimdörfer, ägare av Ringens trafikskola och grundare av Guldhjulet, äntrar talarpodiet.

Slutligen gästas SSWS i Malmö av Sara Sterner, Chief Growth Officer på Orbital Systems.Dessutom kommer Louise Dyrendahl och talar om hur man skapar innovation på arbetsplatser. Förutom ovanstående talare medverkar flera av Sigma IT Consultings medarbetare på träffarna och berättar om sina erfarenheter från IT-branschen.

–Jämställdhet är en central fråga för oss på Sigma. SSWS är ingen engångsföreteelse, vi har hållit på i många år och tror på långsiktighet. Genom SSWS vet jag att vi har gjort skillnad och tydligt visat att IT är en spännande bransch med massor av möjligheter för kvinnor. Och vi arbetar ständigt för att vi ska bli ännu fler, avslutar Beatrice Silow.

SSWS arrangeras i år på sex olika orter. Eventen är öppna för alla och det kostar inget att delta. Se hela programmet och läs mer om Sigma Smart Women Society på www.sigmaitc.se/sswsoch på LinkedIn https://www.linkedin.com/groups/3920427/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>