FRAMTIDEN FÖR DATABASER ÄR MAXIMALT TILLGÄNGLIG OSYNLIG INFRASTRUKTUR
Hem KRÖNIKA Framtiden för databaser är maximalt tillgänglig osynlig infrastruktur

Framtiden för databaser är maximalt tillgänglig osynlig infrastruktur

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] En datadriven kultur behövs om ett företag vill vara ledande genom digital innovation.

Men traditionell datahanteringsinfrastruktur är stel och kan inte kombinera olika datatyper.

Det finns en utmaning i att lagra, hantera och säkra växande datamängder och extrahera insikter ur den. Kasta in molndata och det faktum att data rör sig närmare applikationen och användaren, och det blir en hotbed för dåligt hanterade databaser som försvårar analys.

De organisationer som inte kan komma åt korrekt, aktuell, relevant och tillförlitlig information från sin data driver en äldre datacenterinfrastruktur baserad på egna SAN-arrayer och lagringsnät. Dessa ”hårdvarudefinierade” datacenter är i huvudsak det första problemet. Vad som behövs är en datatjänstplattform som stödjer öppen arkitektur och är maximalt tillgänglig, vilket säkerställer kontinuerlig åtkomst och insikter från data, där själva infrastrukturen är effektivt osynlig för användarna.

Öppen arkitektur

För att göra data till en konkurrensfördel måste man förstå att data kommer från olika affärsområden och måste organiseras på tre primära sätt, nämligen relationsdatabaser, ostrukturerad data och höghastighetsdata. Eftersom data är olika resulterar insamlingen ofta i bildandet av silos eller enskilda förråd. Det finns inte någon sammanhållning mellan dessa källor då lagringsformat och datatyper skiljer sig åt.

När data väl är organiserad kan silos elimineras genom att följa öppna standarder, anta öppna paradigmer, erbjuda val och undvika att låsa in både användare, kunder och operatörer. Detta hjälper företaget först och främst att hämta in alla datatyper och för det andra konsumera data – eller i det här fallet använda data för att få insikter för bättre affärsbeslut. Denna modell stöder också den API-centrerade IT-ekonomin eftersom den säkerställer att data kan samlas in, oavsett källa, eftersom det finns mjukvaruinteroperabilitet via generiska slutpunkter.

Maximal tillgänglig infrastruktur

För att göra infrastruktur maximalt tillgänglig krävs system som kan läka sig själv, dynamiskt justera skrivvägen (write path) för att passa arbetsbelastningen och dynamiskt tillämpa data-transformeringar baserat på heuristik. Vid utformning av dessa miljöer krävs disciplin eftersom applikationsplacering och layout är viktigt och måste ta hänsyn till datasuveränitet, arbetsbelastningsaffinitet, tillgänglighet för arbetsbelastning och arbetsbelastningsredundans i förväg.

Maximalt tillgänglig data är enkel att hantera via ett centralt hanteringsplan som erbjuder helhetsfunktioner kring varningar, händelser och övervakning. Det tar data närmare analysen – det är där den borde vara.

Låt oss titta på en traditionell databasmiljö där en applikations- eller databasuppdatering kan leda till problem över olika system. Här tar DBA-bilder en ögonblicksbild före varje uppdatering om de behöver rulla tillbaka till ett perfekt tillstånd. Med en maximalt tillgänglig dataarkitektur kan detta helt undvikas och eventuella uppgraderingar av underliggande infrastruktur som stöder dina data fortlöpande utan avbrott i tjänsterna. Att lägga till kapacitet för lagring eller prestanda eller utföra en programuppdatering är nu sömlöst och inte störande för dina datatjänster.

Gör datainfrastruktur osynlig

En konkurrenskraftig datainfrastruktur är effektivt osynlig, pålitlig och autonom. Det är pålitligt eftersom det redan tar hänsyn till data- och applikationssäkerhet, dataskydd och datastyrning och efterlevnad. Det är autonomt eftersom det samlar molnliknande enkelhet och användarvänlighet för databasförsörjning, hantering och patchning.

Traditionell databashantering görs genom ett tillvägagångssätt för provisionering eller kloning som ofta går fel och sker i silos, vilket är tidskrävande och gör felsökning exceptionellt svår. Med en osynlig datainfrastruktur vet du att miljön är integrerad med dina automatiseringsverktyg och ger DBA:er möjlighet att skapa en självbetjäningskatalog och utföra delegering som styr vem som får tillgång, vad de får tillgång till (provision, klon, patch etc), hur mycket (lagring, RAM, vCPU) och hur länge (spin-down av resurser).

Företag har inte tid eller resurser att utföra dessa funktioner manuellt i denna digitalt anslutna värld. Det finns för många rörliga delar (applikationer). Dagens DBA:er måste kunna kopiera / klistra in en viss databasinstans och skapa kloner från vilken tidpunkt som helst.

FRAMTIDEN FÖR DATABASER ÄR MAXIMALT TILLGÄNGLIG OSYNLIG INFRASTRUKTURBygga det

För att bygga en osynlig datainfrastruktur måste din organisation följa en programvarudefinierad metod för datatjänster. Genom att lägga till de verktyg som behövs för att bygga ett osynligt plan som kan ordna funktionerna i dina databaser kan ditt företag förena hur data lagras och konsumeras med en datatjänstplattform som är öppen, icke-transparent och operativ, och stöds både lokalt eller i det offentliga molnet.

Med integrerad databashanteringsprogramvara kan du automatisera och förenkla hanteringen, njuta av enkelklick och osynliga operationer för databasadministration, livscykel och kopieringsdatahantering. I grund och botten banar plattformen vägen för de fördelar som finns i databaser som en tjänst (DBaaS).

Fördelen för ditt företag är en helhetsmiljö för strukturerad och ostrukturerad data med rå lagring i en molnliknande upplevelse med fullständig API-first-automatisering och självbetjäning. När du är på plats kan du njuta av smidigheten med DevOps samtidigt som du upprätthåller traditionella företagsappar och påskyndar tillhandahållandet av nya filservrar, objektförråd och databaser med förenklad återställning, vilket stöttar slutanvändare, inklusive DBA, och minskar deras beroende av infrastruktur och ops-team.

Av Craigh Stuart, Systems Engineering Manager, Nutanix SADC & WECA

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00