Framtidens mobilteknik inom artificiell intelligens
Hem LeverantörHuawei Framtidens mobilteknik inom artificiell intelligens

Framtidens mobilteknik inom artificiell intelligens

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Consumer Business Group en ny era inom telefoninnovation. 

Richard Yu, vd för Huawei, avslöjade företagets vision för framtiden inom artificiell intelligens i och med lanseringen av Kirin 970. Det nya chipsetet är Huaweis första mobila AI plattform. Genom att kombinera kraften i molnet med AI-teknikens hastighet och responsiva processer, skapar Huawei nya förutsättningar för hur vi interagerar med våra mobila enheter.

Framtidens mobilteknik inom artificiell intelligens 2

– När vi tittar på framtiden för smarta telefoner står vi på tröskeln till en ny spännande era. Mobil AI-teknik = AI i enheten + AI i molnet. På Huawei är vi engagerade i att utveckla enheter från smarta till intelligenta genom att bygga funktioner som från början till slut stöder en samordnad utveckling av chips, enheter och molnet. Målet är att ge en betydligt bättre användarupplevelse. Kirin 970 är den första i en serie nya framsteg som kommer att ge kraftfulla AI-funktioner till våra enheter och ta dem bortom våra konkurrenter, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Efter år av utveckling har AI i molnet använts som en bred applikation, men i användarupplevelsen finns fortfarande utrymme för förbättring, inklusive latens, stabilitet och integritet. AI i molnet och AI i enheten kan komplettera varandra. I enheten erbjuder artificiell intelligens starka responsiva möjligheter som ligger till grund för att förstå och hjälpa människor. Sensorer producerar en stor mängd realtids-, scenariospecifika och personliga data. Med stöd av starka chipbehandlingsegenskaper blir enheterna mer kognitiva av användarnas behov, vilket ger personliga och lättillgängliga tjänster.

Kirin 970 drivs av en 8-kärnig CPU och nästa generations 12-kärniga GPU. Chipsetet är byggd med en 10nm avancerad process och hanterar 5,5 miljoner transistorer inom en yta på endast 1 cm². Huaweis nya flaggskeppschipset är företagets första plattform för mobila AI-processorer med en dedikerad Neural Processing Unit (NPU). Jämfört med ett quad-core Cortex-A73 CPU-kluster levererar Kirin 970 ny heterogen datorteknik med upp till 25 gånger mer prestanda med 50 gånger större effektivitet. Enkelt uttryckt kan Kirin 970 utföra datorbaserad AI-bearbetning, men snabbare och med hjälp av mycket mindre kraft. I ett bildigenkänningsprov behandlade det nya chipsetet 2 000 bilder per minut, vilket var snabbare än andra chipset på marknaden.

Ny utveckling inom AI kräver gemensamma ansträngningar i hela värdekedjan, med tiotals miljoner utvecklare samt erfarenheter och återkoppling från hundratals miljoner användare. Huawei positionerar därför Kirin 970 som en öppen plattform för mobilt AI och öppnar chipsetet till utvecklare och partners som kan hitta nya och innovativa användningsområden för dess bearbetningskapacitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>