Framtidssäkra arbetsplatsen – WorkSpace Sweden ger verktygen

Vilken strategi ska ett företag ha för att bli morgondagens mest nytänkande och attraktiva arbetsplats?

Framtidssäkra arbetsplatsen – WorkSpace Sweden ger verktygenFå nya inblickar i arbetslivets krav på ledarskap och effekterna av digitaliseringen på WorkSpace Sweden – en mötesplats för alla som vill utveckla arbetsplatsen, på Stockholmsmässan den 11-12 april.

Tommie Cau, som är moderator under dagen, har lång erfarenhet av arbete med “employer branding” och HR. Han betonar de ibland svindlande snabba förändringarna i arbetslivet:
– Morgondagens arbetsliv är i hög utsträckning redan här och det har ett mycket högre tempo än många arbetsgivare har orkat hålla. Talangerna idag rör sig mycket snabbare än företag, och om inte ledarskapet, verktygen och arbetsplatserna anpassar sig kommer man som arbetsgivare att bli irrelevant.

WorkSpace Sweden är en mötesplats som bidrar till utvecklingen, anser han.
– Det behövs verkligen forum och röster som spänner bågen och hjälper till att mobilisera ledare, företag och organisationer att snabbt möta förändringarna i arbetslivet, säger Tommie Cau.

WorkSpace Sweden är utformat med tre teman: people – solutions – space. Varje tema innehåller handplockade talare.

Några exempel ur programmet:

  • Microsofts nya VD i Sverige, Hélène Barnekow, berättar om hur digitaliseringen/transformation ställer nya krav på ledarskap och på arbetsplatsen.
  • Hur hanterar vi digitalt beroende? Patrik Wincent, VD Fondberg & Wincent, som bland annat är med i Lyxfällan som beroendeexpert.
  • Hur utformar man den ultimata digitala arbetsplatsen? Oscar Berg, Unicorn Titans, som vägleder företag och organisationer i deras digitala transformation.