Från storbolag i USA är hon nu med och leder ett av Nordens största SaaS-bolag SuperOffice
Hem KVINNOR INOM TECH Från storbolag i USA är hon nu med och leder ett av Nordens största SaaS-bolag SuperOffice

Från storbolag i USA är hon nu med och leder ett av Nordens största SaaS-bolag SuperOffice

Publicerat av: Redaktionen

CRM-bolaget är nu störst i Norden och ska växa mer.

Med en bakgrund från sälj tog Charlotte Adelgaards karriär tidig fart inom storbolaget Oracle i Kanada.

Därefter följde spännande roller inom bolag som Cisco Systems och SAP innan hon för snart två år sedan rekryterades till SuperOffice. Då som en av få kvinnliga CRO:er sett till branschen. Ett år tidigare hade PE-firman Axcel gått in och köpt upp hela bolaget. Uppdraget var tydligt, accelerera affären på ett kostnadseffektivt sätt och samla marknad och sälj tillsammans.

CRM-branschen växer och intresset för nya spännande SaaS-lösningar ökar. SuperOffice är idag störst i Norden på CRM och hjälper främst mellanstora, väletablerade B2B-företag bygga starka och långsiktiga relationer med sina kunder för att öka effektiviteten och intäkterna. Fokus ligger inom de tre områdena sälj, kundservice och marknad. Bolaget grundades redan 1990 i Norge, 1991 i Sverige och flera av medarbetarna har hunnit fira både 10, 20 och 30 år på plats. Från att ha sålts via CD-skiva jobbar man idag med en växande prenumerationstjänst och omsätter nästan 100 miljoner kronor sett till bokslutet 2022. En ökning på 24% jämfört med 2021. Målet är att inom fem år nå 1 miljard.

För Charlotte lockade den spännande tillväxtresan och jobbet med organisationen. Hon ser själv att det finns mycket att lära mellan de stora bolag hon kommer ifrån till något mindre organisationer.

Från storbolag i USA är hon nu med och leder ett av Nordens största SaaS-bolag SuperOffice

Charlotte Adelgaards

De senaste två åren har hon drivit bolagets tillväxt framåt och utvecklat erbjudandet för marknaden. Man har växt med flera spännande nyckelroller inom sälj och marknad både i Sverige och i den centrala organisationen. Idag är SuperOffice verksamma i sju länder runt om i Europa, med över 5000 kunder och närmare 300 anställda. Kunderna befinner sig främst inom branscher som bygg- och anläggning, tillverkning, finans, IT, parti- och detaljhandel. I snitt stannar en kund i 10 år och man kan se tydliga framgångsexempel där flera har fått en produktivitetsökning på mellan 50–200% genom att använda SuperOffice.

Målet framåt är att förutom en ökad tillväxt, fortsätta bygga en bra och hälsosam verksamhet för de anställda i minst 30 år till. Man sitter också med ett stort fokus på produkten för att hela tiden ligga i framkant när det kommer till utveckling och att optimera de resurser som finns. Utöver nya kunder ser Charlotte också en stor potentiell tillväxt i befintliga och att fortsätta växa och ta mer mark på de marknader man redan är på.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00