Från wow till how med rätt IT-verktyg
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Från wow till how med rätt IT-verktyg

Från wow till how med rätt IT-verktyg

Publicerat av: Redaktionen

När Cygate arrangerade konferensen Connect2IT med fokus på att stötta företag att digitalisera och automatisera verksamheten, samlades större delen av Stockholms IT-elit.

Från wow till how med rätt IT-verktyg 1

Åsa Landén Ericsson, VD Cygate

Att gå från ”Wow” till ”How” och hjälpa företag att ska skapa affärsvärde och öka konkurrenskraften med IT är nyckeln till framgång menade Cygates vd Åsa Landén Ericsson.

De största utmaningarna för att lyckas med digitaliseringen ansåg publiken främst var frågor kring säkerhet och automatisering. Boris Berberovic som är säkerhetschef och har lång erfarenhet av IT-säkerhet gav flera belysande exempel.

– Säkerhet måste alltid vara baserad på affärsstrategin. Dagens IT-säkerhet handlar ofta om teknik som människor uppfattar är svårbegriplig och skapar hinder. Många anser att säkerhet är synonymt med kontroll. Men morgondagens IT-säkerhet behöver vara strategisk, affärsfrämjande och upplevas som enkel för att få genomslag i organisationen, menade Boris Berberovic.

Boris tog även ett par exempel på intrång för att visa att alla företag, organisationer och verksamheter kan drabbas. När det upptäcktes att även Angela Merkel var avlyssnad letade teknikerna först febrilt på telefonen för att förstå hur det gått till.

– Till slut upptäckte man att problemet låg i SIM-kortet. Man kan alltid utgå från att alla spionerar på alla, konstaterade Boris Berberovic.

Humanoider och robotar med artificiell intelligens

En annan talare som bidrog med spaningar om robotisering och framtidens teknik var Fredrik Löfgren som är robotutvecklare på Linköpings Universitet.

– Robotisering och AI hänger tätt ihop eftersom det handlar om att få robotar att ta egna beslut och inte bara följa människans instruktioner, säger Fredrik Löfgren.

Fredrik berättade hur hans eget teknikintresse började med lego och slutade med intelligenta robotar som snart kan representera Sverige i både fotbolls-VM och matlagnings-VM. Fredrik har också utvecklat självkörande bilar.

– För att visa hur bra tekniken är redan idag så byggde vi om och programmerade upp ett par cyklar. Sen ordnade vi tillstånd från polisen och gav oss ut på gatorna i 10 km/h. Nu utvecklar vi en självkörande Formulabil som ska kunna köra 170km/h nästa sommar.

IT kan driva affärsutvecklingen

Förutom affärsfokus och effektivisering berördes även IT:s roll i affärsutvecklingen. Liselott xx på Cygate betonade bland annat hur mjukvara i näten frigör tid för IT-avdelningarna att jobba med innovationer:

– Cygate hjälper företag att hitta möjligheter till automatiseringar. Med rätt verktyg kan IT driva affärsutvecklingen i företaget framöver.

[slideshow_deploy id=’21935′]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>