Friday Lab lanserar dörrlås som kan öppnas med mobilen
Hem NyheterInternet Of Things Friday Lab lanserar dörrlås som kan öppnas med mobilen

Friday Lab lanserar dörrlås som kan öppnas med mobilen

Publicerat av: Redaktionen

Nya låssystemet ska öka svenskarnas säkerhet: Friday Lab lanserar dörrlås som kan öppnas med mobilen.

Utvecklingen av digitala lösningar för hemmet gör livet allt smidigare. Det senaste tillskottet är ett nytt digitalt dörrlås från danska/svenska företaget Friday Lab. Låset är designat av den världsberömda arkitekten Bjarke Ingels och går att få i flera olika färger. Förutom att det har en tilltalande design kan låset även styras genom mobilen vilket gör livet både enklare och tryggare. 

Nu är dagarna då du måste smita tidigare från jobbet för att vara hemma och ta emot matkassar eller släppa in hantverkaren förbi. När låset har installerats kan du nämligen avgöra vem som får tillgång till ditt hem via din smartphone, även när du inte är hemma. Detta gör att du slipper ge ut nycklar till andra samtidigt som du får koll på när gästen lämnar ditt hem. Låset Friday Lock är marknadens minsta och kompatibelt med Bluetooth, wifi och HomeKit.

– Friday Lock representerar något helt nytt i kategorin ”Smarta lås”, både estetiskt tilltalande och säkerhetsmässigt. Den är marknadens mest kompakta lås som håller högsta säkerhetsstandard och är enkel att installera. Låset kan öppnas automatiskt via Bluetooth eller Wifi när du närmar dig ytterdörren. Samtidigt ökar säkerheten när du slipper undvika att identiska nycklar hamnar i orätta händer, säger Anders Dahl, vd och delägare i Playground som distribuerar lås i Norden.

Design och funktion som går hand i hand

Låset är skapat av Friday Labs i nära samarbete med BIG Ideas, som har designat några av marknadens mest eleganta ”Smarta lås”. Designen är nätt och enkel, till skillnad från tidigare lås på marknaden som varit något klumpiga och går att få i en mängd olika färger och material – allt från stål till porslin.

– Att vi har en så prestigefylld designer ombord är en stämpel på låsets kvalitét och användarvänlighet.

Våra hem blir allt mer intelligenta, nu är det dags att designen också hänger med i samma utvecklingstakt. Friday Lock är både bekvämt och en inredningsdetalj på samma gång och vi tror att låset kan komma att öka tryggheten bland svenskarna, fortsätter Anders Dahl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>