Fujitsu founding partner till “AI innovation of Sweden”
Hem NyheterAI Fujitsu founding partner till “AI innovation of Sweden”

Fujitsu founding partner till “AI innovation of Sweden”

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu Sverige är founding partner till ”AI Innovation of Sweden”, ett nationellt innovationscenter som ska driva forskning och utveckling inom artificiell intelligens (AI).

Fujitsu founding partner till “AI innovation of Sweden”

Jonas Brandén, tillförordnad vd Fujitsu Sverige

Målsättningen är att denna satsning ska bli motorn i den svenska AI-utvecklingen, genom att skapa ett ekosystem som tillgängliggör data och sammanför resurser och kunskap i organisationer inom både privat och offentlig sektor samt akademiska institutioner. AI Innovation of Sweden invigdes den 6 februari 2019. Centret är beläget på Lindholmen Science Park i Göteborg.

”Genom vårt engagemang i AI Innovation of Sweden får Fujitsu tillgång till faciliteter och kompetens via Lindholmen Science Park, samt möjligheten att delta i gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt där vi utbyter kunskap och erfarenheter – projekt som kommer bidra till samhällsutveckling och medborgarnytta. AI Innovation of Sweden kommer vara en viktig plattform för samverkan, utveckling och innovationskraft, till nytta för såväl deltagande organisationer som samhället i stort, säger Jonas Brandén, tillförordnad vd Fujitsu Sverige.

Utvecklingen av AI-lösningar med praktiska kundtillämpningar är en central del inom den affärsenhet i Fujitsu som kallas Digital Business Solutions (DBS). Förutom lokal kompetens inom DBS Sverige, arbetar vi även med egna experter från Fujitsu AI Centre of Excellence i Paris, och involverar även Fujitsu Labs Europe i arbetet med AI.

”Fujitsu har djup kunskap och äger även många patent inom artificiell intelligens. En viktig del i den strategin är just samarbeten och samverkan i större ekosystem som bygger på co-creation. Vi ser fram emot att tillsammans med våra kunder, AI innovation of Sweden och vår samlade spetskompetens inom området lösa konkreta affärsproblem med hjälp av AI. Vi vill även utveckla samarbetet med högskolorna. Exempelvis har vårt AI center i Paris tidigare erbjudit möjlighet till AI-internship för studenter på Chalmers och samarbetet med Lindholmen Science Park och AI Innovation of Sweden öppnar nya fantastiska möjligheter”, säger Kjell Munther, Head of Digital Business Solutions, Fujitsu Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>